PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’ajuntament ajuda a obrir 19 comerços

Les subvencions a la promoció econòmica tenen diverses categories

Per EL PERIÒDIC

| TONY LARA
La Junta de Govern de l’ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat l’atorgament de 19 subvencions a nous establiments comercials que han obert a la ciutat durant l’any 2015. El global dels ajuts ascendeix a un total de 30.400 euros, segons va informar ahir el consistori.
 
La nova convocatòria de les subvencions es va aprovar el passat mes de febrer. Les ajudes econòmiques estan destinades a la promoció del municipi i al foment de l’activitat econòmica local i de la creació de llocs de treball. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica del consistori urgellenc, Mireia Font, ha destacat que aquesta convocatòria permet als sol·licitants «aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros d’aquest ajuts, en aquells casos en què compleixen tots els requisits». Enguany, a més, les bases han incentivat que els establiments puguin millorar en eficiència energètica.
 
Suport a l'economia / Les categories i despeses subvencionables que han regulat els ajuts a la promoció econòmica inclouen, en primer lloc, la creació o traspàs d’activitats econòmiques, ja sigui amb la posada en funcionament o bé per canvi de titular. En tots dos supòsits es preveu un ajut màxim de 1.000 euros, excepte els bars i locutoris, per als quals el màxim és de 500 euros. 
 
També se subvenciona la reforma, ampliació o millores dels d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents, amb un ajut de fins al 25% del total de la inversió i un màxim de 1.000 euros sempre i quan la inversió sigui com a mínim de 2000 euros.  
 
Quant a l’ocupació, la creació d’almenys dos llocs de treball d’un mínim de 20 hores setmanals rep un ajut de fins a 500 euros. La quantitat també es preveu per a la creació d’un producte o servei innovador o que ajudi a millorar la comercialització, per a treballadors menors de 35 anys o majors de 55, i per a l’obertura d’establiments al Centre Històric o d’aparadors al carrer dels Canonges.
La regidora Mireia Font ha destacat també que, els últims quatre anys, l’ajuntament de la Seu ha concedit subvencions per més de 95.000 euros per a la promoció del municipi. 
 
Ajuts per a autònoms / D’altra banda, encara està oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts destinats a persones empadronades a la Seu que durant l’any 2016 es donin d’alta com a autònoms. L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o trucant al número de telèfon (0034) 973 350 010 de l’ajuntament n’ofereix tots els detalls. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT