PUBLICITAT

Unes 50 persones participen a la Trobada Mundial d'Ermengols

  • Tots es van donar cita ahir al matí a la Seu, on van ser rebuts per l'alcalde
  • Entre els orígens, n'hi havia d'Andorra, Tàrrega, Bellpuig, Solsona o Manresa
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Les persones amb nom o cognom Ermengol-Armengol, ahir. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Seu d'Urgell va celebrar durant tot el matí d'ahir dissabte la Primera Trobada Mundial d'Ermengols-Armengols, on es van donar cita una cinquantena de persones que porten aquest cognom. Els Ermengols o Armengols van ser rebuts a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el regidor de Turisme, Miquel Caminal, que van agraïr la seva participació en aquesta primera trobada, que vol tenir continuïtat any rere any en el marc de la Festa Major.

La cinquantena de persones que van prendre part en aquesta trobada procedeixen de la Seu d'Urgell i l'Alt Urgell, però també del Principat d'Andorra, Tàrrega, Bellpuig, Solsona, Manresa i Barcelona. A més, centenars d'Ermengols i Armengols que no van poder assistir en aquesta primera trobada van fer arribar el seu suport a l'esdeveniment a través de les xarxes socials. Alguns eren residents als Estats Units i Sud-amèrica.

S'ha de destacar que d'entre les persones que porten el nom o cognom Ermengol-Armengol hi va participar un nadó de dos mesos que porta per nom Ermengol, com el seu pare i el seu avi, i és veí del municipi de Ribera d'Urgellet. Aquesta trobada s'ha organitzat dins dels actes commemoratius del mil.lenari del bisbe Ermengol, i en aquest sentit, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va fer referència a la importància de la "figura cabdal d'aquest bisbe tant per a la Seu d'Urgell com per a Catalunya".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT