PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una ocupació del 77% per al pont fa preveure millors xifres aquest estiu

La nit d’avui, amb el 90% ple, es perfila com la millor del mes

Per M. C.

Escaldes-Engordany té el 78% de les habitacions plenes.
Escaldes-Engordany té el 78% de les habitacions plenes. | TONY LARA
La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) preveu que la nit d’avui sigui la millor pel que fa a l’acollida de visitants d’aquest mes d’agost. Si s’agafa la mitjana d’ocupació que els establiments per a pernoctar al país tenen prevista per aquest pont llarg degut a la celebració, dilluns 15, de l’Assumpció de Maria, s’observa que únicament hi ha llures el 10% de la totalitat dels llits d’hotel del país. Així, amb un 90% dels espais ja destinats a la recepció de turistes, s’espera que el nombre pugui millorar durant la jornada d’avui amb les reserves de darrera hora, un factor que, sovint, fa millorar les perspectives del sector. 
 
Aquest cap de setmana llarg, l’únic del mes i després que el darrer se celebrés amb la vigília de Sant Joan al juny, es planteja com el millor del mes. Les dades recollides per l’agrupació d’hotelers del país donen com a resultat una ocupació total del 77% comprenent tant aquesta nit passada com la de demà fins a dilluns. Amb tot, uns percentatges optimistes per aquest cap de setmana llarg fan diagnostica un millor estiu si, el d’enguany, es posa en comparació amb el de les temporades passades. 
 
Les xifres d’ocupació, per pobles / Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, les parròquies centrals i on habitualment es concentren bona part dels turistes en aquestes dates, no són aquesta vegada el destí seleccionat per les persones que aprofiten aquests tres dies de festa per pujar al Principat. Les muntanyes criden i així ho demostra que siguin Ordino i Canillo les parròquies en què els hotels tindran més feina. Respectivament, les dues poblacions més altes tenen reserves del 86 i del 84% aquestes quatre nits. Amb el 82% de les habitacions de la Massana ja destinades a clients, les valls del nord se situen per davant de les poblacions del centre: Escaldes-Engordany i la capital tindran el 78 i el 70% dels seus espais plens fins el migdia de dilluns. L’entusiasme per les altituds no es trasllada a Encamp, malgrat que aquest cap de setmana acull la seva festa major i serà el punt de finalització de la cursa ciclista La Purito. El poble només compta amb el 65% dels seus complexos hotelers complets, xifra que es repeteix a Sant Julià de Lòria. En totes les ubicacions cal tenir però en compte la possibilitat que la reserva presencial d’últim minut o a través de les pàgines web de booking faci variar unes xifres que, ara per ara, fan valorar amb satisfacció el transcurs d’aquest estiu, amb uns números millors que els dels darrers anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT