PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els germans Cierco declaren avui a la Batllia

Pablo Laplana va comparèixer ahir a la Seu de la Justícia

Per EL PERIÒDIC

Els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), Ramon i Higini Cierco, declararan avui davant la batlle, Canòlich Mingorance, com a inculpats en el cas BPA. Els germans Cierco havien de comparèixer a finals de juliol a la Seu de la Justícia però un canvi en la representació de la defensa en la causa penal va ajornar la declaració fins a data d’avui. Dins la instrucció del mateix cas, ahir també va declarar l’exgestor de l’entitat bancària, Pablo Laplana. Totes aquestes compareixences responen a l’objectiu de la batlle de tancar el més aviat possible la instrucció del cas.

Segons va exposar en el seu moment l’actual defensa de la família Cierco, l’ajornament es va demanar perquè el nou equip d’advocats tingués temps de mirar l’expedient i preparar la compareixença.

Està previst, doncs, que aquest matí sigui, per primera vegada, el despatx Casadevall Advocats i la consellera del Comú d’Encamp i excomissària de policia, Maribel Lafoz, els encarregats de representar legalment els germans Cierco en substitució de l’advocat i excap de Govern, Jaume Bartumeu. El canvi de representant legal va ser donat, segons va al·legar Bartumeu, per «discrepàncies en l’orientació de l’estratègia de defensa».

La compareixença dels germans Higini i Ramon Cierco respon a la demanda que va fer a la Batllia l’advocat del Govern, Manuel Pujadas, perquè la batlle els prengués declaració. A més, l’Executiu també va interposar el passat 12 de juliol una querella criminal contra Joan Pau Miquel i 11 directius i alts càrrecs més de l’entitat bancària. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT