PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals demanarà la dimissió de Martí si es confirma que ho sabia

L’oposició vol conèixer si s’ha defensat la sobirania territorial i institucional

Per EL PERIÒDIC

El cap de Govern, Toni Martí.
El cap de Govern, Toni Martí. | TONY LARA
Liberals d’Andorra (Ld’A) demanarà la dimissió en bloc del Govern, amb el cap de l’Executiu al capdavant, Antoni Martí, si es confirma que coneixien les extorsions a què la Policia Nacional Espanyola va sotmetre els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Cierco, perquè revelessin informació relacionada amb el cas Pujol. 
 
En un comunicat emès ahir, conjuntament, pel Grup Parlamentari Liberal i Liberals d’Andorra, els liberals van recordar que al setembre han de comparèixer els Cierco davant de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, l’anomenada Comissió BPA, en què se’ls preguntarà directament «sobre aquestes acusacions, que en cas de confirmar-se (especialment en la part que correspon al coneixement de les extorsions que en tenia el Govern i el cap de Govern) provocarien que Ld’A demanés la dimissió immediata del cap de Govern i del Govern en ple, atesa la gravetat dels fets».
 
Ld’A vol saber si el Govern, coneixent els fets, va fer «algun moviment, gestió o acció per protegir els súbdits andorrans objecte de dites amenaces i extorsions i, al mateix temps, per defensar la sobirania territorial i institucional del Principat d’Andorra». I si aquest fos el cas, el partit majoritari a l’oposició es pregunta «per què no han explicat mai, ni en seu parlamentària ni davant de l’opinió pública?».
 
Els liberals asseguren que veuen «amb molta preocupació les notícies aparegudes en el marc del cas BPA», tant en els mitjans de comunicació nacionals com en els més destacats de l’Estat espanyol ja que es tracta d’amenaces i extorsions a súbdits andorrans.
 
El PERIÒDIC va intentar aconseguir ahir, sense èxit, una reacció tant del Partit Socialdemòcrata com del Partit Socialdemocràcia i Progrés. Les declaracions del Govern les va fer el seu advocat defensor, Manuel Pujadas, el mateix dia de la compareixença dels Cierco a la Batllia. Pujadas va qualificar les paraules dels accionistes majoritaris de «cortina de fum». El lletrat va remarcar que «en els més de 30.000 folis del sumari [del cas BPA] no hi ha la menor al·lusió al tema Pujol» i va concloure que Higini Cierco ho va dir únicament per desviar l’atenció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT