PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Pujol imputaran els causants de la revelació del secret bancari

L’advocat de la família demanarà la compareixença davant la Justícia de Miquel, Blas i Barroso

Per LÍDIA RAVENTÓS

Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, declaren a Barcelona pels seus diners a Andorra, el gener de l’any passat.
Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, declaren a Barcelona pels seus diners a Andorra, el gener de l’any passat. | ALBERT BERTRAN
l’advocat de la família Pujol a Andorra, Jean Michel Rascagneres, va assegurar ahir que imputaran i demanaran el processament de «totes les persones responsables de la revelació del secret bancari». Un acte que, va recordar, «és delicte a Andorra».

Les declaracions del lletrat a EL PERIÒDIC van tenir lloc ahir després que dijous passat un dels  accionistes majoritaris de BPA, Higini Cierco, expliqués que l’exconseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, va filtrar informació bancària a Espanya amenaçat per comandaments de la Policia espanyola. «Les víctimes d’haver donat aquesta informació són els meus clients. Per tant, totes les persones que hi han participat, amb un grau o un altre, han de respondre davant de la justícia andorrana», va remarcar.

Rascagneres va exposar que demanarà la compareixença de tots els noms que Cierco va facilitar a la justícia per confirmar la seva versió. Així, el representant legal de la família Pujol a Andorra vol que declarin tant Joan Pau Miquel, com l’excap del departament d’Afers Interns de la Policia Nacional espanyola i el presumpte responsable de les amenaces, Marcelino Martín Blas, i l’agregat d’Interior a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, Celestino Barroso, qui suposadament també hauria participat de les coaccions.

Amb tot, l’advocat també va deixar clar que encara que es demostri que Higini Cierco i Joan Pau Miquel van facilitar la informació perquè estaven sota amenaça «nosaltres entenem que els autors del delicte serien ells» i per tant, també demanarien el seu processament.

Rascagneres espera col·laboració/ A més, Rascagneras va comunicar que espera que, en aquest cas, «tinguem reciprocitat» amb la justícia espanyola, ja que des d’Andorra «s’han donat totes les facilitats a Espanya per venir aquí i interrogar alguns testimonis». «Espero que la justícia espanyola obrirà les portes de la mateixa manera perquè es pugui fer declarar els dos implicats espanyols a Madrid, si no volen venir a declarar a Andorra, i en presència, evidentment, de totes les parts», va sentenciar.

En aquest sentit, la defensa dels Pujol va posar de manifest que la Batllia haurà de verificar si l’agregat d’Interior a l’Ambaixada d’Espanya compta amb immunitat diplomàtica pel seu càrrec. En tot cas, va afegir, «també es pot demanar a l’Estat espanyol d’aixecar-la». «Immunitat no és impunitat», va deixar clar.

Personificació en la nova causa/ Jean Michel Rascagneres també va donar a conèixer que es personificaran en la nova causa oberta per la batlle del cas BPA, Canòlic Mingorance, arran de la denúncia d’Higini Cierco en relació a les coaccions i amenaces rebudes. «Nosaltres evidentment farem una querella perquè també som les víctimes directes de l’amenaça i la coacció igual que Higini Cierco o Miquel, en aquest cas», va detallar.

D’altra banda, el lletrat va informar que ampliaran la querella de la causa ja oberta per la revelació del secret bancari. «Ja vam posar fa uns dos anys una querella contra totes les persones que en podien ser responsables i que en aquell moment eren desconegudes», va recordar. Ara que «tot plegat ha donat un gir inesperat» i sempre i quan es confirmi, la defensa de la família Pujol ampliarà la querella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT