PUBLICITAT

Andorra la Vella

Jagland insta Martí a seguir impulsant reformes

El secretari general del Consell d’Europa felicita el Govern pels canvis en matèria fiscal però l’anima a anar més enllà

Per marisa da costa

Antoni Martí va rebre ahir a Govern Jagland, secretari del CE.
Antoni Martí va rebre ahir a Govern Jagland, secretari del CE. | SFGA
Andorra, als ulls dels organismes internacionals i tal com s’han esforçat en traslladar tant ministres com el mateix cap de Govern constantment i a mesura que portaven a terme les reformes, «ha desenvolupat un canvi molt important pel que fa al seu marc jurídic, apostant per l’obertura econòmica a través de reformes» encarades a la lluita contra el blanqueig i la corrupció, per exemple. D’aquesta manera, el Principat ha anat deixant enrere la imatge dubtosa que tenia front la comunitat global i ha enfortit la confiança en l’Estat a nivell internacional. No obstant, i tal com va apuntar el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland, en declaracions per a EL PERIÒDIC, encara cal afrontar algunes modificacions que vigoritzin el seu compromís en favor de combatre les xacres que rodegen el sistema financer.
 
El dirigent europeu va tenir el matí d’ahir l’ocasió de fer arribar al cap de Govern, Antoni Martí, tan el reconeixement pel progrés com l’encoratjament per seguir aquesta via. L’intercanvi entre el líder demòcrata i el responsable del Consell d’Europa va tenir lloc el matí d’ahir   a l’edifici administratiu, en el marc de la visita del també exprimer ministre noruec amb motiu de la 33a Universitat d’Estiu. Jagland va intervenir a la trobada educativa –centrada enguany en l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible– per tractar El paper dels drets humans en la salvaguarda de la seguretat a Europa.
 
Transparència i cooperació/ La reunió entre Martí i Jagland, segons informa l’Administració a través d’un comunicat oficial, va centrar-se en la necessitat de transparència així com de col·laboració entre estats per abordar problemàtiques de caràcter internacional.
 
Els mandataris andorrà i noruec van parlar, així, del desenvolupament que Andorra protagonitza amb la seva aposta per la col·laboració però també dels compromisos internacionals dels quals el Principat participa. Martí va presentar les polítiques locals com les relatives a Educació i Medi Ambient que s’estan aplicant en línia amb els objectius globals. 
 
Trobada amb Saboya/ També el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va intercanviar unes paraules amb el secretari general, amb què van coincidir en apreciar la ja esmentada temàtica de la Universitat com una reflexió molt encertada i d’interès en l’actualitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT