PUBLICITAT

L'obertura bancària serà total i no gradual, tal com es preveia

  • El màxim de dues autoritzacions desapareix de l'articulat
  • Les autoritzacions provisionals queden substituïdes per un procés en dues fases
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La seu central d'un dels principals grups bancaris del país. Foto: TONY LARA

La Comissió Legislativa de Finances i Pressupost no vol mitges tintes. Això és el que es dedueix del redactat final del Projecte de llei d'obertura bancària que arribarà al plenari del Consell General dijous de la setmana vinent. Les esmenes introduïdes a l'articulat han suprimit l'obertura gradual del sector bancari prevista inicialment per una obertura total. En una línia similar també s'ha suprimit l'autorització prèvia, substituint-la per una autorització en dues fases. La intenció dels reformistes d'atorgar al Govern --i no a l'INAF-- la potestat d'atorgar les llicències no ha superat el tràmit d'esmenes.

Els representants de CR a la comissió van aconseguir suprimir la limitació que fixava el projecte de llei inicial, segons va informar ahir l'ANA. El text que va sortir del Govern limitava a dues les autoritzacions de creació de noves entitats bancàries que es podien concedir durant el primer any. Finalment aquest topall, que els reformistes consideraven que podia provocar certa inseguretat jurídica, ha desaparegut del text.

Quant a les autoritzacions provisionals previstes a l'articulat inicial del projecte de llei, seran substituïdes per un nou règim d'autorització dividit en dues fases. Aquest procés fixa un termini màxim de 18 mesos en què l'INAF haurà d'instruir l'expedient i emetre la resolució corresponent. Totes dues modificacions van en la línia d'apostar per una obertura total i no gradual i de simplificar els tràmits per a l'establiment de noves entitats a la plaça financera andorrana.

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT