PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fitch confirma el ràting BBB de Crèdit Andorrà amb perspectiva estable

La nota posa de manifest l’elevada capacitat del banc de generar beneficis

Per El Periòdic

La seu central de Crèdit Andorrà.
La seu central de Crèdit Andorrà. | MARICEL BLANCH
L’agència de qualificació creditícia Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini BBB, amb perspectiva estable, i el ràting a curt termini F3. Segons Fitch, la qualificació reflecteix un model de negoci equilibrat enfocat a oferir serveis de banca privada i gestió d’actius tant a Andorra com a escala internacional, i de banca comercial al país, segons va informar ahir l’entitat bancària en un comunicat. 
 
L’agència considera que el ràting posa de manifest l’elevada capacitat del banc de generar beneficis de manera recurrent tot i la complexitat de l’entorn i l’impacte de la nova regulació, així com també la seva adequada capitalització. 

Fitch ha afegit que el context econòmic d’Andorra es caracteritza per la seva estabilitat i un nou marc regulador enfortit, que convergirà amb els estàndards de la UE arran de la implementació de les Normes Internacionals d’Informació Financera (NIIF) i la regulació Basilea III. 

Fitch també ha destacat en la seva avaluació el lideratge de Crèdit Andorrà en la banca país i ha valorat positivament la implementació d’una estratègia equilibrada entre el desenvolupament del negoci a Andorra i l’expansió internacional a través de la banca privada i la gestió d’actius. 
 
El banc considera que el manteniment de les qualificacions és especialment rellevant en l’entorn actual i amb relació al sector financer internacional, i reflecteix el bon funcionament del model de negoci de Crèdit Andorrà. 

En l’actualitat el Grup Financer Crèdit Andorrà està implantat a Europa i Amèrica, en 11 països. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT