PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La sort de seguir vius

L’FC Andorra compleix 75 anys sense celebracions, perquè la delicada situació del club no li ho permet

Per JOAN JOSEP BLASCO

Viladot, Ferré i Gil, a la darrera assemblea celebrada de l’FC Andorra.
Viladot, Ferré i Gil, a la darrera assemblea celebrada de l’FC Andorra. | Maricel Blanch
Diumenge passat l’FC Andorra, el degà, va complir 75 anys d’història. L’efemèride passa discretament, sense més ressò que el de les pròpies xarxes socials de l’entitat. De grans celebracions no hi ha tot i el pes de l’aniversari, perquè la situació del club és delicada per seguir amb vida en el dia a dia i no es pot apartar cap partida, ni econòmica ni humana, per a actes vistosos.
 
 «Tenim la sort de continuar vius i poder seguir endavant. Aquesta és la millor notícia», exposa Albert Ferré, president de l’FC Andorra respecte a l’aniversari i el moment actual amb el que es conviu. «És una data important pel club, però les prioritats en aquest moment són unes altres. No perdrem ni una mica de la nostra economia o els nostres esforços per a altres coses», com realitzar algun esdeveniment important: «Ens hagués agradat celebrar-ho amb una festa o jugar un partit amistós amb un equip de renom, però no podem fer-ho, perquè no destinarem diners cap a una altra cosa que no sigui la subsistència per a que la entitat no surti perjudicada». Tota «celebració se’n va de pressupost. Qualsevol cosa que es vulgui fer amb cara i ulls costa molts diners».
 
Motxilla pesada / Aquesta circumstància ocorre perquè «a causa de la història més recent el club està sempre caminant sobre una corda i pot caure tant si va cap a un costat o un altre. Tractem de mantenir l’equilibri i en l’últim any i mig ho hem aconseguit». En aquest període «no hem generat ni un euro de deute». La conjuntura és greu, i no sempre evident portes en fora: «La gent sembla que no vulgui entendre la situació real del club. Nosaltres sempre hem estat molt transparents des del primer moment i hem explicat quina és realment». La directiva actual arrossega un pes important. «El gran problema de tot és l’historial de les juntes anteriors», i per aquesta causa, actualment «estem pagant deutes. Sabem tota la motxilla que tenim carregada, i la volem anar descarregant. De fet, ja ho estem fent. El handicap és que part del pressupost se’ns en va amb això, provocant que no puguem gaudir de la plantilla que ens hagués agradat. No per qualitat, sinó per quantitat, ja que ens hagués agradat realitzar algun fitxatge més». Una altra problemàtica amb la que es troben i que han d’assumir és que «la gent no dona un cop de mà», a nivell públic i privat, per a que pogués ser més suportable tot plegat.
 
El mateix dia que el club complia 75 anys, l’FC Andorra aconseguia una important victòria al camp de la UD Viladecans. Després de quatre jornades, l’equip és un dels dos únics conjunts que encara no coneixen la derrota al grup 2 de la Primera Catalana. El projecte compta amb nou entrenador, Marc Castellsagué, i una plantilla composada per només 18 jugadors. L’aposta per a la present temporada és ben clara, per la joventut i la gent de casa, ja que fins a 15 dels components de la plantilla són del país. El curs passat l’ascens a la Tercera Divisió va estar a tocar, però en aquest les mires no són tant elevades, tot i que no es renunciarà a res, com fan sempre. L’inici està sent bo, però Ferré avisa que «la temporada és llarga. Estem en el bon camí per assolir l’objectiu plantejant, que és la permanència a la categoria».
 
L’FC Andorra és un històric al Principat i al futbol català, conegut i respectat allà on va. Aquesta circumstància, i ser el degà al país, omple d’orgull al president: «Som una institució que es troba en una categoria bastant digne pel pressupost que tenim. Actualment donem una bona imatge tant dins com fora del país i portem la bandera d’Andorra el millor possible».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT