PUBLICITAT

La patronal i els sindicats aposten per la formació continuada i els contractes escrits

  • Altimir explica que hi ha més punt d'acord que de desacord
  • Ubach surt satifest però nota a faltar l'absència de la Pime
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


6592ceareunio
Representants de la CEA i de l'USdA i del SAT, ahir abans de l'inici de la reunió.Foto: ANA / ÈRIC FRIGOLA
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA), ha convocat aquest dilluns els sindicats per exposar-los-hi les posicions de la patronal. El president de la CEA, Xavier Altimir, ha explicat que es tracta d'una primera "presa de contacte" en la qual s'ha vist que "hi ha moltes més coses" amb les que patronals i sindicats estan d'acord que en desacord. Per la seva banda, el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, ha apuntat que, d'entre les propostes en comú, hi ha una aposta per "una formació continuada de tots els treballadors" i per "un contracte escrit, perquè dóna seguretat tant als treballadors com als empresaris".

Altimir ha indicat que la trobada ha permès realitzar "un canvi d'impressions", i la CEA ha exposat als sindicats les propostes que ha realitzat en la Taula de Desenvolupament del Govern, i alhora, els ha lliurat "bastant documentació", per tal que els sindicalistes puguin aportar les seves consideracions sobre aquests textos en una propera reunió, que s'ha programat pel 8 de juny. El president de la patronal ha afirmat que en primer lloc tractaran totes les qüestions en les que puguin estar d'acord i deixaran "per una segona fase" els temes més controvertits. En aquest sentit, ha afegit que en el moment "delicat" que travessa el país "cal tenir les idees clares i treballar en la mateixa direcció", i considera que es pot aconseguir aquesta fita "en molts temes".

Ubach també creu que "s'ha fet un gran pas endavant", tot i que "no es pot dir que ara es pugui arribar al 100%" d'acord amb les propostes però que serà bo si s'avança "en un 70%". El secretari general de l'USdA opina que els sindicats han de veure "el que els apropra a la patronal, més que el que els allunya", perquè cal treballar conjuntament i tirar endavant tota la situació deplorable que s'està vivint al Principat i que, dels acords que puguin sortir d'aquestes reunions, el "Govern s'en faci ressó", Tot i considerar que la trobada ha estat "constructiva", Ubach ha trobat a faltar la Pime, atès que creu que "té molt a dir en aquestes reunions".t de la noticia

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT