PUBLICITAT

Patronal i sindicats acosten posicions en immigració i formació

  • Altimir considera que caldrà fer "pedagogia" sobre la negociació col.lectiva
  • Ubach destaca que totes dues parts aposten pel contracte de treball per escrit
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió de la CEA amb els representants sindicals, celebrada ahir al vespre. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Bon clima durant la primera reunió de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i els líders sindicals. I alguna cosa més que bon clima: durant la trobada celebrada ahir al vespre a la seu de la patronal, totes dues parts van acostar posicions en matèria d'immigració i formació i van coincidir en la necessitat d'impulsar la negociació col.lectiva per explotar al màxim les possibilitats del marc normatiu actual.

Cadascuna de les parts va destacar de la reunió allò que més s'acostava als seus posicionaments, però el grau de coincidència va ser considerable. Pel que fa a la negociació col.lectiva, Altimir va insistir en el requisit de negociar amb les seccions sindicals de cada sector i no amb el sindicat en bloc, ja que la CEA ja està dividida en seccions sectorials. "Els sindicats han reconegut que els és difícil tenir seccions en determinats sectors en què hi ha molt pocs afiliats", va dir el president de la CEA, per a qui "cal que totes les parts fem molta pedagogia perquè s'entengui que les eleccions sindicals en el si d'una empresa i la negociació col.lectiva s'han d'impulsar i no impedir".

La CEA havia convocat els sindicats amb l'objectiu d'exposar-los les seves propostes a les taules de desenvolupament econòmic, especialment aquelles que es refereixen a la reforma del Servei d'Ocupació i a la definició de noves polítiques d'immigració. Altimir es va mostrar satisfet pel grau d'acollida que les seves propostes van tenir en els sindicats. En aquest sentit, el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va destacar que tant la CEA com els sindicats aposten per prioritzar la mà d'obra interna --excepte "casos concrets en què calgui unes especialització molt específica"-- complementant el procés amb una "formació continuada garantida per l'empresa i homologada".

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT