PUBLICITAT

Actua ofereix fins a 6.000 euros en subvencions a les pimes

L’objectiu és donar suport a la transformació de l’empresa andorrana

Per Victoria Gómez Pérez

La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, durant la presentació de les subvencions.
La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, durant la presentació de les subvencions. | B.N.

Donar valor afegit a les empreses del país. Aquest és l’objectiu del primer programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa d’Actua, el qual està dotat amb 190.000 euros. L’import màxim per beneficiari, però, és de 6.000 euros i per obtenir-lo s’ha de complir amb la condició que tant l’empresa sol·licitant com la proveïdora siguin andorranes. Dels 190.000 euros totals, 161.500 es destinaran a empreses amb una facturació anual de fins a 350.000 euros (el que suposa el 85% de les empreses) i els 28.500 euros restants es repartiran entre les que obtenen beneficis d’entre 350.000 i 1.500.000 euros. D’aquesta manera, Actua calcula que s’hi poden acollir una trentena d’empreses del país.

 

Serveis subvencionats

La intenció d’aquestes subvencions no és fer sobreviure l’empresa, sinó «fer-la més competitiva i innovadora, posicionar-la per fer front als nous reptes i aprofitar les oportunitats del mercat internacional», tal com va explicar la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo. Així, els ajuts a través del programa es classifiquen en tres grans apartats: innovació, internacionalització i optimització empresarial. En matèria d’innovació s’inclouen els estudis especialitzats sobre noves línies de negoci o la recerca tecnològica. Pel que fa a la internacionalització hi ha l’assessorament en transaccions comercials o la participació en fires internacionals relacionades amb l’activitat de les empreses. En referència a l’optimització, Hidalgo, va destacar la subcontractació de figures com la de l’Innovation Manager o el disseny i posicionament web orientat al comerç electrònic, així com serveis de reestructuració de personal orientats a millorar la competitivitat.

 

La concessió

El procediment de concessió de les subvencions és el de concurrència no competitiva, és a dir, que els ajuts s’atorguen a les pimes que compleixen els requisits per ordre de data de presentació de la sol·licitud fins a esgotar el pressupost disponible o fins al 14 de desembre, quan es tancarà oficialment la convocatòria. 


Canvi d’imatge

El secretari d’Estat per la diversificació econòmica, Josep Maria Missé, per la seva banda, també va presentar aquest matí la nova imatge d’Actua. Així, Andorra Desenvolupament i Innovació i Actua Tech desapareixen per convertir-se en, simplement, Actua Empresa i Actua Iniciativa, sota la direcció de Marc Pons. En l’àmbit internacional, ambdues branques es transformen en Invest in Andorra i Innovation Hub Andorra, respectivament. L’objectiu del canvi, com va dir Missé, «és evitar la confusió de noms i poder explicar de manera conjunta les nostres activitats» sota el mateix paraigües d’Actua. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT