PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les JSA debaten la doble nacionalitat i la llei electoral

Les joventuts acusen el Govern de fer política per «una elit» i no per al país

El coordinador i la tresorera de les JSA, Pere Baró i Cristina Valen, ahir.
El coordinador i la tresorera de les JSA, Pere Baró i Cristina Valen, ahir. | PS

Les Joventuts Socialdemòcrates d’Andorra (JSA) s’uneixen a la crida del PS per canviar la llei electoral i fer viable la doble nacionalitat. Per fer-ho, ahir van convocar un debat, obert a tothom, per conèixer l’opinió de la ciutadania i les solucions que proposen. D’una banda, les JSA, com el PS, defensen un canvi del model electoral que atorgui més proporcionalitat. «La llei electoral no permet traslladar la realitat social al Consell General i als comuns. És un sistema que no representa Andorra, sinó a la majoria absoluta de DA i a una elit en concret, que impedeix que prosperin les lleis que demana el país», va exposar el coordinador de les JSA, Pere Baró. De l’altra, reclamen que, perquè creixi la representació de la ciutadania, la doble nacionalitat sigui efectiva i, a més, es pugui aconseguir al cap de 10 anys de residir al país, en comptes dels 20 que marca la llei actualment.

Les JSA van recordar, com ja va fer el PS, que DA governa actualment amb el 7% del suport de la població total del Principat. En aquest sentit, demanen un sistema electoral «més just i participatiu» que impedeixi que la diferència d’un vot permeti obtenir la majoria absoluta a un partit polític. A més, perquè el Consell General sigui més representatiu, s’emparen en les dades d’Estadística, les quals mostren que prop de 14.000 persones podrien obtenir la nacionalitat andorrana però no ho fan a causa de la legislació actual. El debat tindrà lloc el 24 de novembre a les 17.00 hores a la sala de l’Espai d’Escaldes-Engordany.

A favor de les aliances 

Preguntades per l’aliança del PS amb els Liberals d’Andorra, les JSA l’aproven. «Permetrà desbloquejar la majoria absoluta de l’actual Govern. És la manera de fer-ho perquè la llei electoral no ens ho permet», van reclamar.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT