PUBLICITAT

López, Benet i Marticella, davant la Comissió Legislativa d'Economia

  • L'aplicació de la normativa comptable, de nou objecte de debat entre consellers
  • Serà el primer cop que el cap de la televisió aclareixi les directrius al Consell
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

La Comissió Legislativa d'Economia va aprovar en la reunió celebrada ahir al matí sol.licitar la compareixença del ministre d'Economia i Finances, Pere López, així com del director general de Ràdio Televisió d'Andorra (RTVA), Jordi Marticella, i del titular de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet. Així ho va informar el president d'aquesta comissió i president del Grup Parlamentari ApC, Eusebi Nomen, que la setmana passada ja va anunciar la seva intenció de fer comparèixer López amb la finalitat que el ministre pogués disposar "del temps necessari per presentar totes les explicacions sobre les sancions que Govern preveu aplicar a les empreses que no presentin els comptes del 2009 abans d'aquest 31 de juliol" i que els consellers, alhora, tinguessin "el temps i la llibertat per fer totes les preguntes i altres intervencions" pertinents.

D'aquesta manera, l'afer de les sancions per l'incompliment de la llei de la comptabilitat dels empresaris tornarà a estar sobre la taula, després que a l'última sessió del Consell General quedés clar que el retard en la presentació dels comptes del 2009 --necessaris per poder dipositar els de l'exercici 2010-- no comportaria sanció, tot i l'obligatorietat d'entregar-los d'acord a la legislació, tal com va resumir el mateix ministre López. En aquest sentit, les explicacions del titular d'Economia i Finances (que faran pedagogia sobre l'aplicació de la normativa comptable) hauran de contemplar aquells casos en què l'empresari no respecti, fins i tot amb retard, l'obligació.

A la compareixença del ministre d'Economia i Finances se sumarà la de Benet, tot i que inicialment aquest punt no figurava a l'ordre del dia plantejat. En aquest cas, Benet, un dels dos ministres --juntament amb el d'Ordenament Territorial, Gerar Bàrcia-- que va jurar el càrrec després que les converses entre PS i ApC donessin per descartada finalment la presència de la plataforma a l'organigrama governamental, contemplarà les línies mestres que el massanenc ha iniciat al capdavant de la seva cartera. Concretament, els horaris comercials seran un dels punts forts de la sessió, fins al punt en què es tornarà a posar sobre la taula la base legal amb què compten les decisions sobre aquest àmbit.

Els consellers presents a la comissió d'Economia van recollir així la invitació que fa pocs dies va fer el Síndic, Josep Dallerès, en el marc de la sessió de control a l'Executiu, argumentant per justificar les seves interrupcions a preguntes qualificades com a no pertinents que els consellers disposaven d'una eina molt més pràctica per possibilitar el debat sobre determinades matèries: les compareixences en comissió.

EXPLICACIONS TELEVISIVES
Un dels punts destacats, però, per la novetat que representa, va ser l'aprovació de la compareixença de Marticella, ja que serà el primer cop que el director de RTVA s'expressi davant dels parlamentaris sobre les línies mestres de l'ens públic, així com "les mesures que ha pres per garantir el compliment dels principis de l'article 2 de la Llei de Televisió", segons va recordar Nomen, un punt que inclou el respecte als drets i llibertats constitucionals i altres aspectes com ara l'"objectivitat, la veracitat i la imparcialitat de les informacions". Nomen va qualificar aquesta compareixença com "un senyal de salut democràtica" que equipararà Andorra als països veïns. [email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT