PUBLICITAT

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella mostra les seves novetats

Per primera vegada l’entitat interpreta ‘La Roseta de Tallaví’ i ‘La dansa del pregó’

Per Joan Josep Blasco

Una de les danses interpretades per l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, ahir.
Una de les danses interpretades per l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, ahir. | XAVI PUJOL

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va interpretar ahir fins a setze danses al Centre de Congressos de la capital, en el marc del Festival de Primavera. No era una jornada qualsevol per a l’entitat, ja que dins el repertori hi havia dues novetats, una circumstància que no es produïa des de fa dues dècades. Van participar-hi una cinquantena de dansaires.

La posada en escena que debutava dins el repertori era La Roseta de Tallaví, que obria la cita; i La dansa del pregó, que vol convertir-se en tota una tradició a partir de la Festa Major d’Andorra la Vella d‘aquest any, per ballar-se després del pregó d’obertura de la festivitat d’ara endavant, per a que la gent la conegui i s’animi també a interpetar-la. L’espectacle va comptar amb mig miler d’espectadors i «hem comprovat que tot ha agradat molt. Hem tingut molt públic i fins i tot algú ens ha dit que se li ha fet curt», indicava la directora de l’entitat, Maria Àngels Velando. El festival va tenir una durada d’una hora i quart.

Aquesta era una cita especial per a l’Esbart, que estrenava danses. I aquestes van tenir bona acceptació: «Les primeres impressions que hem tingut de la gent que ha assistit com a públic és que han agradat. Ara hem de seguir i continuar ensenyant-les». És la culminació de projectes que portaven temps preparant-se, ja que la música i coreografia són originals, així com el vestuari.

El Festival de Primavera va comptar amb tot un conjunt de danses que representen les quatre estacions de l’any, i fent èmfasi en les tradicions andorranes. Es van posar en escena El Sant Ferriol, Les majorales, La tirotitaina, La rumba de les castanyes, La bolangera, Els espantalls, Ball de pedretes i Dues polques. El punt final de l’espectacle al Centre de congressos va ser amb la Nit del foc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT