PUBLICITAT

Batalla proposa eliminar burocràcia per evitar la fuga d'empreses

  • El candidat de CiU per Lleida vol invertir la tendència d'empresaris que marxen a Aragó
EL PERIÒDIC
ALCARRÀS

Periodic
Batalla amb membres de la candidatura. Foto: ACN / ORIOL BOSCH

El cap de llista de CiU per Lleida i alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va lamentar ahir que cada vegada hi hagi més casos d’empreses de Lleida que han hagut de marxar a l’Aragó perquè implantar-se a Catalunya els és més costós. Batalla, que en aquest primer dia de campanya va visitar Alcarràs (Segrià) acompanyat del número dos de la llista, Josep Maria Pelegrí, es va trobar amb petits empresaris i autònoms del mercat setmanal. Segons Batalla, el futur Govern ha de ser «còmplice amb l’activitat empresarial» eliminant i simplificant procediments per facilitar l’activitat econòmica per afavorir la creació d’empreses i generar riquesa.

L’alcalde i candidat de CiU considera que cal posar fre a la fuga d’empreses lleidatanes a l’Aragó perquè a Catalunya els resulta més costós ubicar-s’hi. En aquest sentit va assegurar que no pot ser que amb la mateixa legislació europea, i també l’espanyola de caràcter bàsic, les empreses marxin de Catalunya. Segons Batalla aquesta situació de fuga d’empreses es produeix des del Segrià fins a l’Alta Ribagorça al límit amb la Franja de Ponent.

Batalla va explicar que les empreses pateixen l’impost del temps i la manca de flexibilitat de l’Administració de la Generalitat i per aquest motiu va apostar perquè el futur Govern sigui «còmplice» del sector empresarial ja que d’aquesta manera es crearà riquesa i llocs de treball. En aquest sentit, el candidat nacionalista a Lleida va remarcar que cal facilitar l’activitat a les petites, mitjanes i grans empreses, sense posar-los traves, i reduint clarament els tràmits burocràtics.

En concret Batalla va remarcar que CiU vol que durant la propera legislatura es redueixin un terç aquests tràmits burocràtics «avançant d’una forma decidida cap a la interlocució única del món empresarial a través d’una finestreta única amb l’Administració».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT