PUBLICITAT

Andorra la Vella

El recinte multifuncional, «un dels grans projectes» de la legislatura

Espot reitera la voluntat de fer l’edifici per poder «diversificar» el turisme que rep el país

Per Meritxell Prat

Operaris fent el muntatge de la carpa de la fira en una edició anterior.
Operaris fent el muntatge de la carpa de la fira en una edició anterior. | MARICEL BLANCH

La inauguració de la Fira d’Andorra la Vella va tornar a posar sobre la taula la necessitat de disposar d’un recinte multifuncional al país. Un projecte que segons va afirmar el cap de Govern, Xavier Espot, hi ha voluntat de tirar endavant aquesta legislatura. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va recordar que la corporació disposa de «tres o quatre» espais que podrien ser idonis.
«Espero que pugui ser un dels grans projectes d’aquesta legislatura, bàsicament perquè és una infraestructura absolutament necessària per molts motius», va afirmar Espot, afegint que «és la clau de volta de la diversificació turística i l’ampliació de l’oferta turística», per poder atraure turisme cultural i esportiu. Així, va apuntar que per al pressupost del 2020 s’ha previst poder-hi destinar una partida, «encara que sigui petita». De fet, va admetre que «forma part d’aquestes inversions que malgrat que tenen un cost econòmic important, tenen un valor afegit i un retorn clarament positiu», i que és «cap on s’ha d’orientar la política d’inversions del Govern».

Ubicació  

El que no es té clar encara és on construir el recinte. Espot va indicar que «no depèn només de nosaltres», ja que hi ha alguns terrenys que són de privats. Amb tot, Marsol va citar quatre ubicacions que la corporació té disponibles per poder-hi ubicar el recinte multifuncional. Es tracta d’un terreny a Santa Coloma (a la zona de la Margineda), un a Jovial, un altre davant del Govern i un altre al Fener. «Tenim els terrenys i estem en disposició de poder-ne parlar», va exposar la cònsol, remarcant que «esperem que ben aviat pugui ser una realitat».


De fet, va indicar que ja s’està en converses amb l’Executiu i que la setmana que ve s’han de reunir amb la ministra de Turisme, Verònica Canals, perquè un dels temes que hi ha sobre la taula és on s’ubicaria el Cirque du Soleil tenint en compte que per ara hi ha voluntat que torni. «Sempre hem estat col·laboradors perquè és un projecte de país i com a capital hi volem ser». 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT