PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els pisos de Jovial no s’entregaran per sorteig per agilitzar-ne l’accés

La corporació actualitza el permisos administratius

Per Meritxell Prat

Un instant de la sessió de consell de comú que es va celebrar ahir a la tarda a la capital.
Un instant de la sessió de consell de comú que es va celebrar ahir a la tarda a la capital. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El consell d’administració de Jovial ha decidit eliminar el procés de sorteig per accedir als pisos. Segons es va informar durant la sessió de consell de comú celebrada ahir a la capital, la decisió s’ha pres per mirar d’agilitzar el lliurament dels pisos que queden buits i per assegurar que les persones que porten més temps en llista d’espera són les primeres a disposar d’un habitatge. Així, fins ara el reglament establia que calia fer un sorteig cada cinc anys, però si algú deixava el pis abans, aquells que hi havia en llista d’espera no hi podien accedir fins que no es feia el següent sorteig. A més, en dependre de l’atzar, ningú podia assegurar a qui feia més temps que esperava que fos l’afortunat.


A partir d’ara, en canvi, a mesura que els habitatges quedin buits s’aniran atorgant a les persones que hi hagi en llista d’espera per ordre d’antiguitat. La cònsol major va remarcar que així «és molt més àgil i serà més fàcil que hi hagi accés a l’habitatge en aquests moments que tots sabem que hi ha problemes per accedir-hi o per tenir habitatge amb preus regulats». La consellera de Finances, Maika Nin, va explicar que actualment hi ha 29 persones en llista d’espera per un pis d’una habitació i set per als pisos de dues habitacions.


Els grups de la minoria van mostrar el seu suport al canvi i les conselleres del PS, Dolors Carmona i Lïdia Samarra, van destacar la possibilitat d’haver pogut treballant conjuntament aquest punt. Per la seva banda, el conseller de Cd’i+L’A, Jordi Minguillón, va posar sobre la taula la necessitat de controlar possibles «picaresques» dels llogaters, assenyalant que sap que es donen casos de parelles que viuen als pisos i que presenten el salari del membre que cobra menys per tal de poder accedir a un preu més econòmic, ja que els lloguers es regulen pels ingressos. Des de la majoria es va anunciar que es farà un control anual dels punts de la CASS i del cens dels llogaters per intentar evitar irregularitats, si bé tots van coincidir que és una qüestió «difícil de controlar».


D’altra banda, el ple de la corporació també va aprovar una actualització del reglament de permisos administratius per al personal del comú. Les modificacions han estat pactades amb els representants dels treballadors i amb el Sitca. Entre els canvis més destacats hi ha que el permís de matrimoni quedarà fixat en deu dies en lloc dels quinze que es té a l’administració general, ja que s’ha preferit tenir més dies per atendre familiars malalts. Els treballadors també podran tenir un permís no retribuït de fins a un mes per participar en esdeveniments culturals o esportius en representació del país i fins a dotze mesos, també no retribuïts i prorrogables a altres dotze, per atendre un familiar afectat d’una malaltia o discapacitat greu. Els canvis s’han aprovat per unanimitat i entraran en vigor l’1 de gener. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT