PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Tots’ contra el PS a la capital amb terceravia de figurant

Marsol suma a Liberals i SDP per evitar perdre la parròquia en un escenari amb tres candidatures

Per Meritxell Prat

Marsol i Astrié amb els presentadors de la candidatura, Marc Pons i Ester Vilarrubla, i el representant d’SDP, Delfí Roca.
Marsol i Astrié amb els presentadors de la candidatura, Marc Pons i Ester Vilarrubla, i el representant d’SDP, Delfí Roca. | MARICEL BLANCH

Un dels escenaris més oberts es presenta a la capital. Tres llistes (una menys que ara fa quatre anys) batallaran per fer-se amb un comú històricament socialdemòcrata, però que el 2015 va ser assaltat per DA de la mà de Conxita Marsol i Marc Pons.

Aquesta vegada, però, els electors es trobaran amb aliances canviades i, fins i tot, sorprenents. Després de perdre la territorial en les eleccions generals de l’abril, Marsol (que repeteix com a candidata) ha buscat teixir un gran pacte (DA+L’A+SDP) que planteja un combat de gairebé tots contra el PS. I diem gairebé perquè el tercer en discòrdia serà una candidatura de terceravia que farà els possibles per intentar colar ni que sigui un conseller a la corporació.


Marsol es va mostrar «contenta d’haver pogut presentar aquesta candidatura que és molt plural en tots els aspectes i representa diferents sectors polítics, que és el que volíem». Igualment, va destacar el fet que sigui paritària i que servirà per continuar el projecte de parròquia engegat ara fa quatre anys. Pel que fa al pacte, va assegurar que «serà positiu per la parròquia» i va destacar que «podrem donar continuïtat al projecte però amb aportacions d’altres persones i partits que segur que ens permetran fer més coses». 


Tot i que de portes en fora s’afirma que tothom està content, s’ha fet evident, també, que una part del comitè local liberal no ha quedat satisfet amb l’acord assolit i caldrà veure, també, quines conseqüències pot tenir això en els resultats.


I contra aquesta aliança lluitarà un PS que segons la cap de llista, Dolors Carmona, «més que fer una llista hem fet realment un equip». Carmona, que ja va ser candidata fa quatre anys, també va posar en relleu la pluralitat de la seva proposta i va remarcar que «si ens presentem, és perquè veiem que hi ha opcions de guanyar però també perquè considerem que el PS hi ha de ser present perquè és qui vetlla pel benestar dels ciutadans». Tampoc es va oblidar de deixar clar que «nosaltres sí que tenim un projecte, en canvi hi ha realitats que no sabem ben bé què tenen en comú. Estem convençuts que el nostre plantejament és molt coherent i que no tenim el cul llogat amb ningú, per tant farem segons els nostres principis».


Per últim, Emi Matarrodona lidera la llista de terceravia, tal com ja va fer en la territorial de la formació en els comicis generals. «De ben segur que no anem a buscar cap cadira, el que volem és continuar treballant per la ciutadania», va manifestar, destacant la «coherència» del projecte. Tot i no sortir en massa travesses, caldrà veure l’efecte que poden tenir en el repartiment del vot de centredreta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT