PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

UL fia a Majoral el retorn del comú i Vila abandona

Desperta Laurèdia irromp amb el suport de DA i el PS es presenta en solitari

Per Adrià Esteban

La candidatura de terceravia-UL encapçalada per Josep Majoral presenta la llista al comú davant la presència de l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila, que no optarà a la reelecció.
La candidatura de terceravia-UL encapçalada per Josep Majoral presenta la llista al comú davant la presència de l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila, que no optarà a la reelecció. | MARICEL BLANCH

Sant Julià de Lòria ha agafat el costum de fer-se pregar i reservar girs de guió inesperats quan l’aroma electoral sobrevola la parròquia. La presentació de llistes per a les properes eleccions comunals no va ser una excepció. Després de setmanes d’obscurantisme negociador i batibull d’aliances, la jornada d’ahir presagiava que la llum havia arribat al final del túnel amb quatre presumptes llistes disposades a concórrer a la contesa electoral del proper 15 de desembre. No obstant això, la candidatura que pretenia encapçalar l’actual cònsol major, Josep Miquel Vila, va caure en el darrer moment. Els agents implicats van declinar fer declaracions a aquest rotatiu sobre el pas enrere de la candidatura i no van resoldre l’enigma de per què dos dels interventors de la llista —Josep Roca i Lluís Mas— van fer ahir acte de presència a les dependències administratives del Comú. 

Així doncs, malgrat que Vila havia expressat en reiterades ocasions que l’havien restat dos anys per complir projectes pendents del seu mandat, el panorama electoral queda reduït a tres candidatures renovades respecte a l’anterior corporació i que tindran l’oportunitat de reflexionar sobre la conveniència d’activitats com el ràfting o la tirolina. 

La llista que, per tradició i per la incapacitat de la resta de partits de reeditar una plataforma transversal de l’estil de Laurèdia en Comú, parteix amb més opcions és terceravia-UL. Precisament aquesta candidatura ja va adjudicar-se els dos consellers generals en la circumscripció territorial de les passades eleccions generals a través del lideratge de Josep Majoral, qui ahir va fer acte de renúncia del seu escó per encapçalar un projecte comunal basat «en la transparència i en la proximitat». De totes maneres, Majoral va defugir d’aquesta etiqueta de favorit i va remetre’s a les darreres eleccions comunals «on no vam sortir victoriosos». Per aquest motiu, l’objectiu d’UL és recuperar un feu que va perdre al 2015 i per tal d’aconseguir-ho comptarà amb una candidatura «molt equilibrada», que combina «joves que comencin a implicar i formar en el camp polític» i «perfils experimentats en l’àmbit comunal».

Una de les novetats per als comicis és la participació de Desperta Laurèdia, una candidatura de la qual Cerni Cairat serà la cara visible. «Em van demanar fer el pas i el que més comptava era poder representar la gent del meu grup ciutadà», va assenyalar Cairat, que compta amb «l’empenta» de DA mitjançant el suport de destacats dirigents com Ladislau Baró o Gilbert Saboya. «Si aquest partit ha volgut sumar és perquè s’hi sent en part representat», va dir Cairat, qui va valorar en positiu el fet que finalment es presentin tres llistes en lloc de quatre. 

D’altra banda, el PS es presentarà a les eleccions sota el paraigües d’Units pel Canvi, «una plataforma que hem format entre persones independents i gent del PS», va subratllar el cap de llista Joan Travesset. «És una candidatura molt jove i amb moltes ganes de treballar pel poble», va afirmar Travesset, que aspira a prosseguir la bona dinàmica que ja va mostrar el PS en la circumscripció territorial de les passades eleccions generals —aglutinats dins de la coalició de d’Acord van arribar a ser segona força— «per arribar al comú». 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT