PUBLICITAT

Encamp

DA+L’A i el PS, els favorits en una partida a quatre bandes

Terceravia i Agrupament Encampadà completen el tauler polític del 15-D

Per Enric Revuelta

Laura Mas va assistir ahir a la presentació de les candidatures.
Laura Mas va assistir ahir a la presentació de les candidatures. | Demòcrates

La coalició d’UP+DA i els Liberals, sota el paraigua En Comú per Encamp, aspira a aconseguir la tercera victòria consecutiva als comicis comunals en una parròquia on hi concorreran quatre llistes, una més respecte al 2015. La formació taronja, que formarà nou tàndem amb la consellera de Manteniments i Infraestructures a la corporació, Laura Mas, i el president del Consell d’Administració de la CASS, Jean Michel Rascagneres –l’actual cònsol major Jordi Torres no es pot presentar a la reelecció per acumulació de mandats–, defensarà la gestió realitzada en els últims vuit anys davant dels socialdemòcrates, que aspiren a recuperar un dels seus feus tradicionals perdut el 2011 i que mesuren part de les seves aspiracions pels 61 vots de diferència a la circumscripció parroquial de les passades eleccions generals. A la circumscripció nacional, però, l’avantatge de DA va ser de 137 vots. 

Tot i això, l’escenari actual ha viscut un gir de guió respecte a fa pocs mesos en diferents bandes i les noves variables afegeixen més intriga i incertesa en una parròquia que d’entrada es considera una de les més obertes. El PS, que el 15-D estarà liderat per David Rios i Enric Riba, es va presentar a l’abril en coalició amb els Liberals, que ara formen part de la candidatura taronja. La partida s’amplia ara amb la presència d’Agrupament Encampadà i terceravia i amb un cens que s’ha vist incrementat un 18% respecte a fa quatre anys.

La candidata d’En Comú per Encamp, Laura Mas, admet que la seva força i el PS parteixen com a favorits, tot i que no creu que els comicis serveixin per avaluar la coalició de Govern entre DA i L’A. «Unes eleccions nacionals són molt diferents respecte a les parroquials», diu Mas, que apunta que el futur del parc del Prat Gran serà un dels eixos de la campanya electoral. «És evident que s’ha de fer un Prat Gran nou», explicava.

El candidat del PS, David Rios, exprimer secretari del partit, afirmava que la formació es vol erigir com la plataforma que vol impulsar el canvi en una parròquia «que està caient en picat». «Encamp és una parròquia que té un potencial enorme», deia Rios, que també critica les poques inversions del comú al Pas de la Casa. D’altra banda, també llançava retrets cap als Liberals, amb qui van anar conjuntament a les llistes parroquials. «[A les llistes actuals] no es tractava d’incorporar forces polítiques sinó persones i ciutadans que creguin en el projecte i treballar per la parròquia», explicava.

Per la seva banda, el candidat de Terceravia+Independents, Santiago González admetia que l’objectiu de la formació és mirar d’entrar un o dos consellers a la minoria i a partir d’aquí seguir ampliant l’arrelament dins de la parròquia. González també afirmava que un dels punts que més tractaran és el futur del parc del Prat Gran davant la finalització del contracte d’arrendament de l’espai «perquè és un punt que s’ha de tractar i s’ha d’estudiar bé». Tot i que cap dels dos candidats d’Agrupament Encampadà van fer declaracions, un dels seus impulsors, Valentí Martí, va  dir que és una candidatura «independent» que «no va contra ningú».

PUBLICITAT
PUBLICITAT