PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Un terratrèmol de 2,4 graus sacseja les Valls d’Aguilar

El sisme no provoca cap dany ni personal ni material a la zona

Per El Periòdic

Mapa del terratrèmol d’ahir a les Valls d’Aguilar.
Mapa del terratrèmol d’ahir a les Valls d’Aguilar. | Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Un petit terratrèmol de 2,4 graus a l’escala de Richter va sacsejar ahir al matí l’Alt Urgell, segons va informar la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El sisme es va produir a les 07.05 hores d’aquest diumenge i l’epicentre es va localitzar dins el terme municipal de les Valls d’Aguilar, d’acord amb la informació facilitada per l’Institut Geològic de Catalunya (IGC). El terratrèmol no hauria fet cap dany material i no ha estat percebut a la zona, ja que, de fet, no es va registrar cap trucada al telèfon d’emergències 112. 

El passat 2 d’abril es va produir un altre sisme amb epicentre a Ribera d’Urgellet (Alt Urgell), que es va fer notar aa diferents punts del territori amb una magnitud que l’Institut Geogràfic Nacional va xifrar en 4,5 graus i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, en 4,2 graus. Protecció Civil va posar en prealerta el pla SISMICAT, tot i que no es van arribar a produir danys materials. 

Els Bombers de la Generalitat també va informar que no va haver d’actuar en cap incident arran del terratrèmol. A l’Alt Urgell va ser on més es va notar, però les vibracions també van arribar a ser perceptibles a més de 150 quilòmetres de distància, per exemple a Barcelona, l’Hospitalet i Barbastre (Osca).Aleshores, el telèfon d’emergències 112 va rebre 42 trucades –la meitat des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona– i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC més de 300 enquestes de percepció del sisme. Aquest va ser el terratrèmol més potent que s’ha detectat a Catalunya en aquest segle.

En referència a l’últim incident d’aquesta naturalesa en territori català, cal recordar que es va produir el passat 18 d’octubre al Ripollès. Va ser de 2,3 graus a l’escala de Richter i va ser percebut molt lleugerament a la població de Llanars sense més rellevància. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT