PUBLICITAT

Encamp

Encamp guanya el títol de Vila Europea de l’Esport 2020

La distinció aportarà múltiples beneficis a la parròquia

Per El Periòdic

La façana del comú d’Encamp.
La façana del comú d’Encamp. | SERGI PÉREZ

La parròquia d’Encamp s’ha consolidat com a Vila Europea de l’Esport 2020. Després de presentar la candidatura per obtenir aquest reconeixement i de la visita dels membres d’avaluació d’ACES Europa, associació sense ànim de lucre que atorga el títol, l’ens ha valorat tots els esforços que realitzats per tot el teixit esportiu de la parròquia i ha decidit nomenar Encamp Vila Europea de l’Esport 2020.

Aquesta distinció permetrà que la parròquia tingui un major reconeixement internacional perquè les viles d’Encamp i el Pas de la Casa es consolidaran com a viles amb compromís en matèria esportiva i com a destinacions de turisme esportiu. A més, cal tenir en compte que les viles guardonades aconsegueixen assolir una millora en el programa i polítiques esportives per als seus ciutadans, augmentant el % de persones que practiquen esport. A banda de tenir més impacte mediàtic. D'altra banda, la ciutat gaudirà d’un intercanvi de bones pràctiques amb altres ciutats, així com participació en diversos congressos i permetrà millorar les polítiques esportives locals. Cada any, ACES Europa implica a ciutats en diferent projectes de la UE. Així mateix, com que un dels objectius de la nominació és augmentar el nombre de ciutadans que practiquen esport, durant l’any hi haurà nombrosos esdeveniments que donaran vida a les nostres viles. És a dir, la nominació omplirà de vida la parròquia.

Fernández: «La nominació és un impuls, un crit decidit per seguir treballant i consolidant-nos com a referents esportius»

Durant l’acte, el cònsol major Jordi Torres va explicar que «des de fa molt de temps el Comú d’Encamp treballa per esdevenir un referent dins de l’àmbit esportiu, integrant l’esport com centre neuràlgic de l’activitat turística i econòmica de la nostra parròquia amb iniciatives i esdeveniments que impliquen a la ciutadania i integrada per un equip implicat i il·lusionat per transformar la parròquia a través de l’esport i dels valors intrínsecs que aquest aporta, com la salut, la integració, l’educació i la inclusió social». Així mateix, va expressar que «amb el pla director de dinamització econòmica de la parròquia d’Encamp ens va sorgir la necessitat de donar visibilitat i reconeixement internacional a tots els esforços realitzats tan pel Comú d’Encamp com pels clubs i associacions esportives encampadans, així com per tota la ciutadania, i la millor manera de consolidar el treball de desenvolupament i implementació d’estratègies i polítiques esportives realitzats fins ara, era unir-nos a la família europea a través d’ACE Europa».

Per la seva part, Xavi Fernández, president de la comissió d’Esports, va valorar que «la nominació d’Encamp com a Vila Europea de l’Esport és un impuls, un crit decidit per seguir treballant i consolidant Encamp i El Pas de la Casa com a referents europeus en l’esport, per les seves instal·lacions, pels esdeveniments que acullen, però sobretot, pel foment de la pràctica esportiva entre tots els seus ciutadans». Alhora la fita també ha posat tres objectius sobre la taula: fomentar hàbits saludables i de valors a través de l’esport, augmentar el nombre de ciutadans que practiquen esport i ser la millor Vila Europea de l’Esport 2020, fet que els portaria a Brussel·les per recollir una nova distinció. I tot això ho volen aconseguir acollint i apostant per tota mena d’esdeveniments. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT