PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Accions per reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle

La Seu aprova el document per definir el pla sobre l’energia sostenible i el clima

Per El Periòdic

Ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. | Radio Seu

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar el document per definir el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i Clima (Paesc), que és la primera fase del projecte en la qual s’ha elaborat un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2 i una diagnosi energètica que han permès definir el marc estratègic del pla d’acció del municipi urgellenc.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Joan Gurrera, explicava al respecte que «concretament, s’han planificat 75 accions que contribuiran a reduir l’emissió de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) a l’atmosfera en un 41% i que permetran assolir per l’any 2030 una reducció del 47% d’emissions de CO2». Gurrera també remarcava que el Paesc de la Seu planteja 10 objectius estratègics que, a grans trets, són: disminuir les emissions generades per l’enllumenat públic municipal, els equipaments municipals, el sector residencial, el sector terciari i les derivades de la gestió de residus del municipi i, alhora incorporar i fomentar l’ús d’energies renovables a la nostra ciutat. 

Per fomentar les actuacions descrites al document aprovat, l’Ajuntament publicarà un vídeo/espot sobre el Paesc on s’explicaran consells per fomentar l’estalvi i eficiència energètica en l’àmbit domèstic, comerços i grans productors per conscienciar als urgellencs sobre la problemàtica de l’energia i el canvi climàtic. La gravació es penjarà als portals webs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, així com de la Diputació de Lleida i l’Institut Català d’Energia. 

L’any passat, el ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar l’adhesió al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, a proposta de la Diputació de Lleida. Això implica la redacció del PAES que s’ha aprovat ara. Aquest nou compromís s basa en es basa en tres pilars fonamentals: atenuació, adaptació i subministrament energètic segur, sostenible i assequible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT