Encamp

Tornen els tres punts

L’FC Andorra trenca la llarga ratxa d’empats en una molt bona primera part contra un Ebro congelat

Per Miquel López-Egea

Adrià Vilanova controla la pilota davant Adrián Portero, ahir.
Adrià Vilanova controla la pilota davant Adrián Portero, ahir. | @fcandorra / Natàlia Ferré

L’FC Andorra es va retrobar ahir amb els tres punts al Prada de Moles i es va imposar per 2 a 1 al CD Ebro, que va fer aigües davant els tricolor, tot i haver envalentit durant la segona part.

El partit va començar amb domini dels andorrans i amb Pinga a l’onze inicial com a gran novetat, fent aproximacions a la porteria de Loscos i generant perill en tot moment. Construint des del darrere i seguint el guió planejat, Forgas va fer el primer al minut 13, des de la frontal de l’àrea, col·locant-la al pal dret del porter visitant. Poc després ho va tornar a intentar, però aquesta vegada es va trobar amb les mans de l’aragonès després d’una passada de Bover.

Però era un avís. De l’1 a 0 al 2 a 0. Dit i fet. Va ser fàcil per un Andorra que jugava amb comoditat. Un quart d’hora després del primer gol, va ser Jilmar qui va conduir la pilota cap a la frontal de l’àrea i després d’un xut que va refusar malament Abel Moreno, ja que va rebotar a l’esquena d’Espin, Mussa la va agafar i la va enviar al fons esquerre de la porteria de Loscos, que res va poder fer per aturar el potent xut del tricolor. Així, tot i que els aragonesos feien algunes tímides aproximacions, no aconseguien generar gaire perill davant una sòlida defensa i de Ratti. Malgrat això, els andorrans no en tenien prou i volien un tercer per acabar de sentenciar el duel. Però el gol no va arribar.

A la represa, amb un 2 a 0 a l’electrònic, la primera oportunitat la va tenir l’Ebro, amb un xut de Garrido. Els del Principat es van trobar en els primers minuts de la segona part a un rival molt més ficat en el partit, que buscava la remuntada després d’haver fet un parell de canvis a fi de trobar el desitjat gol.

La gran oportunitat va arribar al 65, de córner, després que Espín rematés de cap fregant el pal esquerre. Jesús Rubio ho va intentar tot seguit però Mussa va respondre i quasi anota després. Era Loscos qui no ho va permetre. Amb un rival radicalment canviat, el primer gol dels visitants va arribar d’una manera idèntica a l’anterior jugada i aquesta vegada Espín sí que va aconseguir superar a Ratti. La mala sort va arribar una mica després, ja que sis minuts més tard d’entrar al camp, Bessone es va trencar a i en el seu lloc va entrar Dot. Poc abans, Loureiro havia centrat al punt de penal però ningú va poder arribar-hi. Els aragonesos buscaven el gol de l’empat i ho intentaven de totes les maneres possibles, però els del Principat seguien fent-se forts al darrere, encara que sense les oportunitats d’abans i una mica ofegats. Ratti havia d’intervenir més d’una vegada i de fet, al 83, era Rubio i quasi rebentava la xarxa des de l’àrea petita, però les mans del tricolor van tornar a intervenir. L’Ebro corria i posava dificultats als del Principat.

Quan faltaven cinc minuts pel final, Forgas es va quedar sol davant del porter després d’una passada de Pachón, però no va ser capaç de definir-la. Era la darrera ocasió. Finalment, el resultat va ser de 2 a 1 després de patir en els darrers instants del duel.

Gabri: «No hauríem d’haver patit tant»

El tècnic Gabri García, va explicar que «hem d’estar contents perquè hem tornat a guanyar a casa». «Sempre parlem de sumar de tres en tres a casa, estem satisfets per això però si veus la primera part que hem fet i la segona, et quedes una mica decebut perquè no hauríem d’haver patit tant», comentava i destacava que «molts jugadors porten tres partits en set dies». «Les circumstàncies no són excusa», afegia. Així mateix, va remarcar que «hem de treballar per tenir més personalitat en moments difícils, poder arribar a fer 80 o 85 minuts seriosos i no perdre en alguns moments la concentració com ha passat en aquest partit». «Hem tingut dues ocasions clares per acabar de sentenciar el partit i acabar de baixar els seus ànims», afirmava.