PUBLICITAT

Encamp

La reactivació econòmica, eix central d’En Comú per Encamp

Laura Mas es declara «hereva» del projecte liderat per Jordi Torres

Per Elisabet Cortiles

La candidata a cònsol major, Laura Mas, i Rascagneres.
La candidata a cònsol major, Laura Mas, i Rascagneres. | EL PERIÒDIC

La candidata a cònsol major d’En Comú per Encamp, Laura Mas, fixa la reactivació econòmica com l’eix principal de la seva campanya. Durant la presentació ahir de la candidatura, formada per l’aliança d’Units pel Progrés+Demòcrates (UP+DA), Liberals (L’A) i independents, va assegurar que «tenim tots els objectius marcats i tota l’estratègia per poder desenvolupar i reactivar els dos nuclis de la parròquia» i afegia que «ja en l’actual mandat, del que formo part, hem treballat molt per tenir un diagnòstic clar de la situació». Mas va recordar que durant la legislatura tots els partits que formen el comú van aprovar un pla director per potenciar l’economia al nucli d’Encamp, però fent especial èmfasi en el Pas de la Casa. «Tenim la guia definida i ara el que volem és poder-la desenvolupar», matisava. En aquest sentit, va posar sobre la taula «la subhasta d’habitatges al Pas de la Casa que tenim planificat per facilitar l’allotjament dels temporers».
Juntament amb Mas, a la presentació hi va assistir el candidat a cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, la número tres, Josefina Rodríguez, i el número quatre, Eric Alguacil. En Comú per Encamp es presenta com una candidatura continuista però alhora renovada, ja que, com va dir Mas, «hem de tenir en compte que la llista està formada per una majoria de cares noves; si sortim escollits, només dues persones repetiríem al comú: en Xavier Fernández i jo».
Durant la presentació, Mas, que es declara hereva del projecte liderat el cònsol major, Jordi Torres, durant els últims vuit anys, va remarcar també el caràcter parroquial d’Units pel Progrés i va destacar la facilitat amb la que s’havia arribat a un acord amb Liberals d’Andorra i independents. «Som dues formacions que anem en la mateixa línia a nivell de programa i tenim els mateixos objectius en conjunt, així que ens vam entendre ràpidament», explicava.

EL FUTUR DEL PRAT GRAN / Un dels altres punts forts de la campanya serà sens dubte la gestió del Prat Gran. Jean-Michel Rascagneres, va detallar que en la passada reunió del poble, la ciutadania va rebutjar la compra de l’espai i s’optarà per seguir arrendant el terreny. A l’espera de conèixer els detalls del seu programa electoral, l’aliança no s’atrevia a avançar si es plantejaven buscar un nou lloc per reubicar el Prat Gran. 
El comú encampadà es decidirà entre quatre llistes: En Comú per Encamp, terceravia + Independents, Partit Socialdemòcrata i Independents (PS + I) i Agrupament Encampadà, aquesta última, creada per aquestes eleccions i integrada completament per independents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT