PUBLICITAT

El Govern es reuneix amb alcaldes de l’Alt Pirineu

El secretari d’Hàbitat Urbà explica els canvis que comporten els nous PDU

Per El Periòdic

Reunió dels alcaldes del Pallars amb Agustí Serra.
Reunió dels alcaldes del Pallars amb Agustí Serra. | TES

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, van reunir-se el passat cap de setmana amb els consells d’alcaldes de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Són les primeres trobades que manté el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc del projecte Un país d’oportunitats, un país viu, que impulsa el Govern català, i que aniran seguides de reunions semblants amb representants d’altres comarques.

Agustí Serra va donar a conèixer als alcaldes el Pla director urbanístic (PDU) que regularà l’activitat dels càmpings a tot Catalunya i que vol «fomentar una activitat sostenible i integrada paisatgísticament». També ha parlat del PDU de revisió de sòls que la Generalitat considera ara com «no sostenibles» a l’Alt Pirineu. Un pla que, segons han reconegut des del Govern, planteja en molts casos la reducció o fins i tot la desclassificació de sectors on fins ara es podia construir, mentre que a la resta proposa mantenir el planejament.

Finalment, va exposar-se l’estat d’elaboració de la Llei de Territori, que substituirà tota la legislació actual de planificació territorial, urbanisme, paisatge i urbanitzacions amb dèficits, i que persegueix «actuar d’una manera més eficient i ajustada a condicionants com el canvi climàtic», segons va informar Ràdioseu.

A les trobades s’ha donat a conèixer als alcaldes l’organització de la secretaria, que abasta dues grans branques, com són el territori (ordenació, urbanisme, muntanya, paisatge, litoral) i l’hàbitat urbà (impuls de l’Agenda Urbana de Catalunya i polítiques d’habitatge).
El pla s’ha creat enguany amb l’objectiu de «potenciar la dinamització territorial i la generació d’oportunitats, especialment en indrets afectats pel despoblament i l’envelliment», segons va explicar el Govern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT