PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’oposició pregunta pels canvis de contracte en parcel·les pel ràfting

Call emplaça a la propera corporació a decidir sobre el futur de l’activitat

Per Adrià Esteban

Consell de comú a Sant Júlia de Lòria.
Consell de comú a Sant Júlia de Lòria. | Adrià Esteban

El conseller d’Unió Laurediana al Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Albert Farré, va preguntar ahir pels canvis de contracte relatius a terrenys destinats a activitats esportives. «Hem vist que a la documentació de les actes de la Junta del Govern hi havia un lloguer d’un terreny a prop de la frontera del riu Runer destinat a activitats esportives, suposadament entenem que és pel ràfting. Amb la mateixa documentació adjunta també hi consta un acord de Junta de Govern en el qual es rescindeix un contracte de lloguer d’un espai proper al comú», va afirmar Farré, que va mostrar els seus dubtes pel fet de llogar i rescindir contractes simultàniament.

Amb l’absència del cònsol major, Josep Miquel Vila, per motius de salut, qui va haver de respondre als neguits de Farré va ser el cònsol menor, Julià Call. En aquest sentit, Call va emplaçar a la propera corporació a decidir sobre el futur de l’activitat i va argumentar que els dos espais són complementaris, ja que un es tracta del punt de sortida i l’altre del punt d’arribada del ràfting. La raó que van expressar fonts comunals és que s’han vist, per raons alinenes a la corporació, obligats a rescindir el contracte d’una parcel·la que comptava amb una rampa prop de l’estació de carburants, a la zona de sortida. 

D’altra banda, un dels acords presos a la sessió de comú va ser la convocatòria del concurs per a l’eixamplament de la carretera de Nagol adreçat, per un valor superior als 200.000 euros. Call va destacar que la construcció de les voravies i baranes permetrà que «els vianants puguin passar pel costat de l’aparcament» sense interferir en la circulació dels vehicles per la carretera. 

Superàvit al primer semestre de 2,1 milions d’euros

El comú de Sant Julià de Lòria va anunciar ahir que va tancar el primer semestre de l’any amb un superàvit de 2.164.511,48 euros. Durant aquest temps, la corporació va ingressar fins a 6.168.482,71 euros, el que representa una execució del 31,1% del pressupost final. Així doncs, el total liquidat de despeses va ser de 4.003.671,23 euros. Per tant, l’endeutament del comú fins al 30 de juny es va situa en un 112% (14.987.473 euros), el que representa una disminució del 36% (8.487.712) en els darrers quatre anys. En declaracions a la premsa, Call va mostrar-se satisfet per les xifres recordant que a l’inici de la legislatura el deute se situava en els 23 milions d’euros i «ara estem a 14 i està perfecte». «Suposem que hi arribarem» va assegurar Call respecte a la fita d’arribar a 13 milions a final d’any que el cònsol major, Josep Miquel Vila es va fixar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT