PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El servei ‘La cullera de llar’ supera les expectatives d’assistència

Si bé l’havien sol·licitat unes cinc persones, els primers dies ja ha arribat a la vintena

Per El Periòdic

Un grup d’usuàries dinen.
Un grup d’usuàries dinen. | ANA / T. N.

El Comú de Sant Julià de Lòria va presentar ahir el projecte La cullera de llar, que té com a amb l’objectiu crear un espai de trobada entre la gent gran de la parròquia. Segons va explicar la consellera de Social de la parròquia, Francesca Barbero, el projecte dona resposta a la demanda del col·lectiu que sol·licitava un espai per «xerrar, compartir i passar l’estona».

El servei es troba a les dependències de la Llar de Lòria i està disponible de dilluns a divendres. Les persones han d’apuntar-s’hi abans de les 10 del matí del mateix dia. «No ens esperàvem tenir tant d’èxit», va reconèixer Barbero, ja que la demanda venia d’unes quatre o cinc persones i els dies que porta en funcionament ja ha rebut una afluència d’una vintena de persones. De fet, ahir eren 38 els comensals que havien anat a dinar.

El cost del menú és de sis euros, el mateix preu que marca l’encarregada dels productes, l’empresa Bio Bio. Per la seva part, el comú, a banda d’oferir la instal·lació, sufraga el preu de l’aigua, d’una copa de vi i del pa. «Intentem que s’autofinanci», va apuntar la consellera, tot i que «si alguna família no pot pagar, no pagarà», va precisar en referència a possibles usuaris que, tot i no pertànyer al col·lectiu de la gent gran, també poden adreçar-se al menjador en cas de necessitat.

Rebuda dels ciutadans

Una de les usuàries que va acudir-hi ahir és la laurediana Montserrat Manubens que, acompanyada pels seus germans i veïns, dinava en una taula amb capacitat per a deu persones. «És una cosa que feia falta a Sant Julià», va afirmar a l’ANA tot aplaudint una iniciativa que podria ajudar «gent que està sola». Manubens i la gent que l’acompanyava han menjat a La cullera de llar un cop per setmana des del dia que va obrir-se, ja que «fem caliu i, a més, t’estalvies fer el menjar i fregar els plats», va remarcar la usuària.

PUBLICITAT
PUBLICITAT