PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Les estacions del Pirineu inverteixen 20 milions

Els dominis catalans esperen tenir una bona temporada

Per El Periòdic

Autoritats en la presentació de la temporada a la Diputació de Lleida.
Autoritats en la presentació de la temporada a la Diputació de Lleida. | ACN

lLes estacions d’esquí del Pirineu afronten amb bones perspectives la temporada 2019-2020, que de fet algunes d’elles ja han estrenat. Així es va reflectir ahir  en la presentació de la campanya de les 11 estacions de la demarcació de Lleida, entre les quals hi ha bona part de les de l’Alt Pirineu.

Segons va informar RàdioSeu, la majoria d’estacions d’esquí nòrdic ja han obert circuits els dies previs -el complex alturgellenc de Tuixent-la Vansa s’hi va sumar dilluns- i Baqueira Beret va posar en marxa remuntadors dissabte passat. Pel que fa a la resta d’estacions d’esquí alpí, la majoria tenen fixat aquest dissabte, 30 de novembre, com a data d’obertura. Els complexos van expressar la satisfacció pel fet que aquesta vegada tots arrenquen amb bones condicions, després d’un any passat marcat pels contrastos, en què estacions com Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya van poder obrir de manera excepcional l’1 de novembre però, en canvi, Tavascan no va poder estrenar-se fins al gener, per la manca de nevades al Pirineu occidental. 

Al respecte, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va subratllar en la presentació que les estacions d’esquí són les primeres interessades a mitigar els efectes del canvi climàtic i per això estan invertint en mesures d’estalvi d’aigua i de sostenibilitat en la producció de neu, per assegurar el futur del sector. Talarn va reivindicar la importància de tota l’activitat relacionada amb l’esquí, que ha definit com «l’or blanc» del Pirineu per l’impacte econòmic que genera a tots els nivells, ja sigui amb la creació de llocs de treball directes o indirectes o bé amb la repercussió en sectors com l’hostaleria, la restauració i el comerç. L’objectiu d’aquestes onze estacions és superar en conjunt els 1.350.000 forfets venuts i aconseguir el millor resultat dels darrers tretze anys. Per això, han fet una inversió global que ascendeix a 20 milions d’euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT