PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Desperta Laurèdia promet «retornar la qualitat de vida»

Volen solucionar l’encariment del lloguer i millorar els serveis

Per Elisabet Cortiles

Cerni Cairat durant la presentació de Desperta Laurèdia
Cerni Cairat durant la presentació de Desperta Laurèdia | EL PERIÒDIC

Deperta Laurèdia, l’agrupació liderada per Cerni Cairat, es presenta com l’única opció capaç de retornar a Sant Julià la qualitat de vida que es mereix. Cairat va explicar ahir durant la presentació de la llista que «es vol trobar una solució al problema de l’encariment de l’habitatge, garantir els serveis bàsics a la ciutadania i treballar en el desenvolupament de nous sectors econòmics». En aquest sentit, Desperta Laurèdia es vol allunyar del model de «turisme i compres» d’altres parròquies i trobar l’element diferenciador per a Sant Julià. «La nostra parròquia es pot convertir en un pol de coneixement que atregui noves oportunitats econòmiques», va dir Cairat. 


Cairat confessava que volien una llista transversal i van tantejar altres formacions polítiques per presentar-se plegats a les eleccions comunals però «finalment els interessos polítics de partit i de país d’aquestes formacions van pesar més». Desperta Laurèdia compta amb el suport de DA, amb figures com l’expreisdent del grup parlamentari, Ladislau Baró, que no va a les llistes, i l’exministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que serà suplent. «La seva experiència ens ha ajudat molt alhora de fer el programa i treballar les propostes; estem contents perquè han cregut en el projecte», deia Cairat.


A més de criticar la deixadesa de l’actual Govern en relació a la inversió d’infraestructures i mostrar el seu cansament amb les obres del vial, l’agrupació va insistir que, si guanyen, proposaran un canvi en el model de Naturlàndia. «No cal insistir en el ràfting o l’esquí alpí perquè ja es va veure que eren inviables. S’han de posar en valor altres actius de la muntanya com el turisme esportiu i el científic», va detallar Cairat. 

El candidat a cònsol major no es veu com a favorit i saben que unes eleccions amb tres llistes «no seran fàcils». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT