PUBLICITAT

Andorra la Vella

Desfilada de talent

Mònica Doria i Irineu Esteve, guardonats com els millors esportistes del la temporada a la Nit de l’Esport

Per Anna Ribas

Tots els premiats pugen a l'escenari després de l'acte d'entrega de premis de la Nit de l'Esport del 2019.
Tots els premiats pugen a l'escenari després de l'acte d'entrega de premis de la Nit de l'Esport del 2019. | MARICEL BLANCH

Els millors esportistes del país van desfilar ahir per l’escenari del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, entre altres personalitats del món de l’esport van entregar els premis de la Nit de l’Esport 2019. Un any més la cita va servir per reconèixer i premiar l’esforç dels esportistes, tècnics, directius, gestors, voluntaris i en general totes les persones que treballen a favor de l’esport al Principat. D’aquesta manera, l’entrega de premis va servir per condecorar els millors esportistes de les categories sènior, millors esportistes revelació i millor equip. També es va  reconèixer el millor esdeveniment esportiu del 2019 i es van fer diversos reconeixements: records a la memòria, als resultats esportius i a les entitats col·laboradores amb el món de l’esport.

Categoria sènior

El reconeixement del millor esportista masculí de la temporada se’l va endur Irineu Esteve, el fondista ha assolit diverses fites esportives aquest any entre les quals destaquen una novena posició al Campionat del Món sub-23 de Lathi i una 9a posició a la Copa del Món absoluta de 15 quilòmetres a Falun. Com a guanyadora femenina, es va coronar la palista Mònica Doria, que va ser 2a a la final de la Copa del Món absoluta de canoa a Bratislava i, sobretot pels resultats al Campionat d’Espanya i a la Copa del Món de la Seu d’Urgell. Doria no només va obtenir uns grans resultats sinó que es va guanyar la plaça per disputar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 convertint-se en la primera atleta andorrana que, de moment, ha assolit la fita. 

Equip

En la categoria de millor equip masculí de la temporada van pujar a l’escenari els jugadors de la selecció nacional d’hoquei patins, que van ser segons a l’Intercontinental Championship World Rollers Games Barcelona. En el femení, la selecció nacional de rugbi 7 va ser la guanyadora després d’acabar en 5a posició el Campionat europeu Conference. 

Millor esportista revelació

En categoria femenina, va ser Ezoe Alberola qui es va endur el reconeixement després de penjar-se la medalla de bronze als Campionats del Món cadet d’Uzbekistan. En el masculí, La primera posició al Campionat del Món Youth A estiu-VK, entre altres fites esportives, van atorgar el premi a Oriol Olm. 

Esdeveniment esportiu

L’elit mundial de l’esquí alpí es va trobar a les pistes de Grandvalira a les Finals de la Copa del Món, una fita mereixedora del premi al millor esdeveniment. 

Durant el discurs, que va servir de clausura de l’acte, la ministra Riva va destacar que en l’horitzó més pròxim el país té grans reptes per endavant com és la preparació dels Jocs dels Petits Estats que acollirà Andorra el 2021 o la participació dels esportistes andorrans en els propers Jocs Olímpics de l’any que ve que se celebraran a Tòquio. També va apuntar a totes les entitats presents que el Govern les acompanyarà «de forma sincera i propera» en l’assoliment dels objectius que cadascuna d’elles ha projectat per les pròximes temporades amb la intenció que els pròxims dos anys s’augmentin les dotacions a les federacions, especialment les que formaran els atletes que representaran Andorra en les disciplines dels Jocs dels Petits Estats.

També va voler posar en relleu que els valors de l’esport, com són el sacrifici, l’esforç, la disciplina i la superació, fan de l’esport un transmissor de coneixement. I va apuntar que la relació amb les federacions «ha de ser la més estreta possible». D’altra banda, va destacar que «els esportistes han fet una molt bona feina i el nivell ha pujat. També ens hem posicionat mundialment amb les Finals de la Copa del Món i amb la classificació de la Mònica Doria per Tòquio». 

Les paraules dels premiats

Ilde Lima ha batut un rècord mundial de temps en una selecció: 22 anys i 148 dies. «Són molts anys amb la selecció i fa il·lusió. És d’aquells reconeixements que gairebé són un comiat. La veritat és que em fa més il·lusió el premi amb l’equip perquè passem molts moments complicats i les alegries són poques». Per la seva part, Stefi Troguet va indicar que «hi ha molta gent de moltes generacions i és un honor formar part d’aquest grup, que se’ns reconegui i estar tots junts perquè per a mi són referents».

PUBLICITAT
PUBLICITAT