PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS dissenya una app per fomentar la participació ciutadana al Comú

Carmona vol involucrar la població en la presa de decisions mitjançant consultes vinculants a la plataforma

Per Adrià Esteban

La cap de llista del PS, Dolors Carmona i el número dos de la llista, Sergi González.
La cap de llista del PS, Dolors Carmona i el número dos de la llista, Sergi González. | MARICEL BLANCH

Amb una interfície ja dissenyada, el PS va presentar ahir la versió beta d’Un Comú Obert, un dels «projectes estrella» de la candidatura que encapçala Dolors Carmona. Aquesta app pretén ser una eina que «realment doni informació al ciutadà i faciliti la seva participació», en coherència «amb el plantejament que volem pel comú».

«El que busquem és que la digitalització entri al Comú d’Andorra la Vella. Tenim una pàgina web on la gent pot anar a veure les dades però necessitem que la informació sigui bidireccional. Que la gent es comuniqui amb el comú i que el comú es comuniqui amb la gent», va exposar el número dos de la llista, Sergi González. Per aquesta raó l’objectiu de la plataforma és que qualsevol ciutadà pugui participar «en els pressupostos participatius o en les consultes vinculants». 

En referència a les consultes vinculants, la temàtica abastaria qüestions de caire social o «inversions que puguem fer pel benestar de la nostra parròquia», així com també a nivell d’urbanisme. «Si hem de fer una infraestructura nova el primer que farem serà demanar al ciutadà què en pensa i a partir d’aquí poder veure tots els actors que participen en el dia a dia de la nostra parròquia», va assenyalar González. 

A més els candidats socialdemòcrates van incidir que la participació estarà oberta «als 22.500 ciutadans de la parròquia». «Mai hem fet una discriminació. Hem repartit el nostre programa electoral a tots els ciutadans perquè considerem que realment tothom té alguna cosa a dir i tothom té veu al que és la gestió de la parròquia», va recalcar Carmona.

D’altra banda, un dels elements que consideren cabdals per predicar amb la transparència és posar a disposició del ciutadà informació relativa a les sessions de comú o a nivell d’estudis i dades. «Al ciutadà li hem de demanar la veu i saber què pensa. En el nostre projecte posem al ciutadà al centre de la parròquia. No esperem que el comú faci coses, sinó que el ciutadà ha de proposar i nosaltres els hem d’escoltar», va subratllar l’aspirant a cònsol menor.

Per aquesta raó, Carmona va afirmar que «el Comú ha de facilitar al ciutadà tota la informació perquè pugui tenir més criteri i en el moment que se li sol·licita participar que ho pugui fer amb coneixement de causa». «Qui té la responsabilitat de gestionar el comú cal que conegui les necessitats dels ciutadans» va afegir Carmona, partidària d’una «interacció constant». Per últim, la candidata a cònsol major va sostenir que la informació que es publica a la pàgina web contribueix al decalatge, quelcom que provoca que «el ciutadà no sempre estigui al corrent del dia a dia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT