PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS treu pit del Jovial i promou ajudes per a l’habitatge

Pere Baró critica DA «per fer despeses en obres faraòniques»

Per Adrià Esteban

El candidat número dos i número quatre del PS, Sergi González i Pere Baró, als edificis del Jovial.
El candidat número dos i número quatre del PS, Sergi González i Pere Baró, als edificis del Jovial. | PS

Quasi a l’equador de la campanya, el PS va focalitzar ahir el seu acte electoral en l’habitatge, una de les temàtiques que propugnen amb més insistència. Per això el número dos de la llista, Sergi González, i el número quatre, Pere Baró, es van traslladar fins als edificis del Jovial per anunciar alguna de les mesures que portaran en el seu programa electoral relatives al sector immobiliari. 

Abans, però, Baró va remarcar que el Jovial «és un projecte que es va fer amb un Govern socialdemòcrata», quelcom que va utilitzar com a argumentació per etzibar alguns retrets als seus rivals electorals. D’aquesta manera, Baró va criticar que «en els darrers quatre anys la inversió de DA en habitatge és nul·la» i va sostenir que «allò únic que els importa és fer despeses en obres faraòniques». 

En aquest sentit, el candidat del PS va assegurar que «una de les prioritats» de la seva formació és promoure «ajudes i col·laboracions entre parts privades i públiques» per trobar solucions a la problemàtica de l’habitatge. En detall, Baró va concretar que reduiran l’impost sobre l’habitatge «a la gent que ja té unes construccions fetes», mentre que també promouran incentius per a noves construccions «perquè tothom pugui tenir un pis en bones condicions». 

Sobre aquest darrer aspecte, Baró va al·ludir a la Carta Magna i va tornar a fer referència als seus contrincants electorals. «La Constitució és ben clara: els estaments públics han de promoure les condicions necessàries per tenir un habitatge digne. I DA que tant parla de Constitució doncs potser aquest punt se l’hauria de llegir una mica més. Nosaltres invertim en pisos socials mentre que la senyora Marsol el que fa és despesa sobre una part de la població», va sentenciar el número quatre de la llista.

D’altra banda, Baró va afirmar que, d’arribar al consolat, crearan l’Àrea de l’Habitatge, un ens de característiques similars a la Taula Nacional de l’Habitatge però a nivell comunal. «L’Àrea d’Habitatge centralitzarà i coordinarà les accions per trobar solucions a aquest greu problema. Ens hi asseurem totes les parts implicades», va declarar Baró, partidari de fer partícip també al Govern.

Per últim, respecte a la possibilitat de cedir espais comunals per a pisos socials, Baró va mostrar-se obert a estudiar la conveniència d’aquesta mesura. «El que no farem és privatitzar zones i això si que em fa por. Hem d’estar alerta», va concloure el dirigent socialdemòcrata. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT