PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol s’obre a invertir per construir el recinte multifuncional a la capital

La candidata demòcrata ofereix al Govern fins a quatre diferents terrenys comunals per edificar la infraestructura

Per Adrià Esteban

La cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol.
La cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol. | DA

La candidata d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha premut l’accelerador per liderar la cursa per acollir el recinte multifuncional, tant pel que fa a la resta de parròquies com pel que respecta a les altres dues candidates de la capital. 

Així doncs, Marsol va assegurar ahir en el novè dia de campanya que fins i tot podrien «anar més enllà» i implicar-se econòmicament perquè aquesta infraestructura esdevingui una realitat en un futur. A col·lació d’això, el projecte de pressupost del Govern preveu una partida de 10,5 milions d’euros repartida entre el 2020 i el 2024, amb les inversions més elevades entre els tres darrers anys.

Així doncs, l’aspirant a reeditar el càrrec de cònsol major va anunciar ahir que, de vèncer la seva candidatura, la corporació cedirà un terreny per acollir l’anhelat recinte multifuncional, que pretén donar a cabuda a esdeveniments, espectacles i fires tant d’àmbit parroquial com nacional. «Com a país turístic que som, necessitem l’espai multifuncional, no podem continuar amb la precarietat d’haver d’utilitzar aparcaments», va assenyalar la cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella.

En aquest sentit, la infraestructura és una reiterada demanda de Marsol, qui va deixar entreveure la predisposició de l’Executiu per assolir l’acord un cop ja iniciades les converses. Per aquesta raó, l’encara cònsol major va reivindicar la capital com a seu de l’espai multifuncional atès que «és el centre d’activitats del país». Amb tot, cal recordar que des del Govern s’havia estudiat la possibilitat d’emplaçar el recinte a una altre parròquia, però sembla ser que aquests dubtes quedarien esvaïts i la incertesa tant sols romandria respecte a l’ubicació de la instal·lació. 

Sobre aquesta darrera qüestió, Marsol va oferir a l’Executiu «dues o tres opcions» de terrenys aconseguits «gràcies a la bona gestió d’aquests quatre anys». En concret, es contempla la possibilitat de la parcel·la de davant del davant del Govern, un altre terreny a la Margineda, també un prop de Fener Boulevard «i fins i tot un a la zona de la Borda Nova». 

Tot i que públicament Marsol no va admetre «cap preferència», de les seves declaracions es va despendre una major predilecció pels terrenys situats a Prat de la Creu –els quals la corporació també haurà de negociar amb un privat que és propietari de part dels terrenys– tenint en compte que és un indret «cèntric, atractiu i amb més de 2.000 places d’aparcament consolidades». A més, va desvincular l’elecció de l’aparcament de l’antiga plaça de braus amb el fet d’una hipotètica construcció en aquell mateix indret del punt de sortida del telefèric del Pic de Carroi.

No obstant això, la dirigent demòcrata també va remarcar que en el cas que el Govern es decantés pels terrenys de la Margineda «potser prometria desenvolupar aquella zona que és l’entrada de la parròquia». En qualsevol cas, Marsol va assegurar que es mostraran «proactius» respecte al multifuncional ja que «no podem esperar més». 

Astrié vol que hi hagi minideixalleries a tots els aparcaments 

D’altra banda, el candidat a cònsol menor de la formació, David Astrié, va destacar la voluntat de fer minidexalleries a gairebé tots els aparcaments de la parròquia, com els que ja s’han instal·lat al parc Central i al pàrquing Valira. Astrié va afirmar que cada vegada hi ha «una major consciència» dels ciutadans envers el reciclatge, raó per la qual va considerar que el comú «ha de donar resposta». Per últim, Astrié va dir que també treballaran perquè  cada barri pugui disposar d’una d’aquestes deixalleries.

PUBLICITAT
PUBLICITAT