PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Sento com si se m’anés a examinar del que he fet durant aquest mandat»

Entrevista a Conxita Marsol, candidata d'En Comú per Andorra la Vella

Per Adrià Esteban

Conxita Marsol, candidata d'En Comú per Andorra la Vella
Conxita Marsol, candidata d'En Comú per Andorra la Vella | MARICEL BLANCH

Conxita Marsol es presenta a la reelecció després de quatre anys de mandat. Ara sota la marca d’En Comú per Andorra la Vella pretén continuar governant per encetar projectes que aportin un atractiu a la parròquia.

–Afronta aquesta campanya després de quatre anys al capdavant del comú. Què suposa això?
–Canvia força perquè d’alguna manera sento com si se m’anés a examinar del que he fet durant aquest mandat. En aquesta campanya hi ha un equilibri en el pes de la gestió d’aquests quatre anys i el pes del programa que presentem.

–Tem que aglutinar tantes sigles en una mateixa candidatura afecti a la solidesa del projecte?
–No, tots tenim com a interès comú tirar la parròquia endavant i aportem sensibilitats complementàries. Conec perfectament a les persones i em sorprendria molt que haguéssim de tenir cap problema. 

–Com de prop, o de lluny, estan en les negociacions per disposar d’una plaça pública a l’espai The Cloud?
–Com a cònsol i candidata puc dir que ho tenim a tocar. Serà fàcil i ens entendrem perfectament. Trobarem la solució per aconseguir l’equilibri entre l’espai públic i fins i tot els interessos d’Andorra Telecom. Estic segura que si guanyo les eleccions allà hi quedarà un espai públic important tot i que a la part de darrere hi pugui haver alguna oficina d’Andorra Telecom.

–Quins són els principals focus d’inversió de la seva candidatura?
–Volem un punt d’interès i d’experiència. Ens falta un atractiu que les altres parròquies tenen. Andorra la Vella és eminentment comercial i veiem que el model està canviant. Tant el telefèric del Pic de Carroi, que serà a cost zero, com el mirador de la Comella aniran en aquesta línia. Però també continuarem prioritzant l’embelliment i dels barris i dels carrers tot i que difícilment podrà haver-hi momentàniament més zones peatonals. 

–Per què serà viable el telefèric del Pic de Carroi?
–Tenim la viabilitat econòmica assegurada perquè hi haurà una empresa que s’hi presentarà. I això no ens costarà res, al contrari, cobrarem un cànon fins i tot per permetre aquesta concessió que serà sostenible perquè no s’haurà de tallar cap arbre. I ho posarem a informació pública per copsar l’opinió dels ciutadans.

–El punt de sortida del telefèric hauria de coincidir amb el recinte multifuncional al pàrquing davant del Govern?
–Podria coincidir però no té perquè ser així. Es pot perfectament encabir en aquesta parcel·la perquè el punt de sortida no és un element molt gran, però hi també hi cap a altres zones de la parròquia. Però és veritat que és un bon lloc perquè és cèntric i té moltes places d’aparcament consolidades al voltant. I amb el recinte multifuncional estem oberts perquè també a Santa Coloma hi tenim parcel·les importants i seria una manera de revifar la zona. 

–Reconstruir els Serradells serà una de les primeres propostes que posarà en marxa si arriba al comú?
–Si som elegits reconstruirem els Serradells immediatament. Per això ja hem volgut aplanar al terreny perquè quan arribem al comú puguem votar el pressupost i tirar-ho endavant. I mentrestant estem acabant de tancar les negociacions amb les assegurances. Però estem segurs que arribarem a un acord perquè ningú té dubtes que se’ns ha d’indemnitzar. 

–En què s’ha de traduir la llei de la capitalitat?
–S’hauria de traduir en un reconeixement legal del que diu la Constitució, que Andorra la Vella és la capital del Principat. I hem de tenir alguna part del pressupost de l’estat, encara que sigui simbòlic, per afrontar aquesta despesa de capitalitat. És a dir, totes aquelles despeses extra que comporta pels ciutadans, que han d’assumir una gestió d’una parròquia per quasi 80.000 persones quan som 24.000. I vull que quedi clar que no pretenem treure transferències de les altres parròquies. Nosaltres no estem d’acord amb la llei de transferències i, d’això en vaig fer una guerra que la vaig perdre, continuo defensant que els habitants tenen més necessitats que el territori. I no és just que no tinguem aquest reconeixement. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT