PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Som nous i no tenim cap pedra a l’esquena a nivell comunal»

Entrevista a Emi Matarrodona, candidata de terceravia

Per Adrià Esteban

Entrevista a Emi Matarrodona, candidata de terceravia
Entrevista a Emi Matarrodona, candidata de terceravia | MARICEL BLANCH

Emi Matarrodona s’estrena com a cap de llista de Terceravia+Independents en unes eleccions comunals i aspira a entrar a la corporació amb l’aval de més de 30 anys d’experiència com a funcionària.

–Són els tercers en discòrdia?
–Han passat quatre anys i la ciutadania ha pogut veure com han treballat els que han estat i a partir d’aquí ja té un concepte de com les persones fan les coses. Nosaltres som nous i no tenim cap pedra a l’esquena a nivell comunal.

–Com valora la gestió comunal dels darrers quatre anys?
–S’han fet coses que calia fer-les i d’altres que no ens han agradat com s’han fet. Ha faltat molta informació malgrat que s’ha dit que s’ha actuat de forma transparent. Fins ara hem tingut un comú opac.

–Quin és el segell de la candidatura?
–La transparència per davant de tot i el compromís per posar les persones al centre. S’hauria d’incentivar la participació perquè el públic assistís als consells de comú. Fer les coses sense demanar l’opinió als ciutadans és perillós.

–S’hauria de consultar als ciutadans sobre el telefèric del Pic de Carroi?
–Evidentment que fa falta una consulta. A més la ciutadania hauria de tenir informació, estudis d’impacte i informes econòmics. En el moment que hi hagi això la ciutadania podrà decidir.

–Quins són els principals focus d’inversió de la seva candidatura?
–Hi ha un vial que s’ha tret a concurs que és el de l’entrada del Govern, que és imprescindible. Has vist la gent com puja des de l’estació d’autobusos amb les maletes per la vorera? És terrible que això encara ho tinguem així després d’haver dit que s’adequaria. 

–Quina és la seva aposta per a l’espai  de The Cloud?
–Fins que no sàpiga què es pot negociar és absurd que em trenqui el cap per inventar solucions. Però el que està clar és que quan més espai públic tinguem doncs serà millor.

–Comparteix la percepció que s’han desatès zones de la parròquia més enllà de l’avinguda Meritxell?
–Completament. S’hauria d’invertir en altres barris d’una forma equitativa i proporcional. Ens hem passejat per tota la parròquia i hi ha una llista llarguíssima de zones a arreglar. A Terra Vella, per exemple, creix l’herba entre mig de les rajoles. I ja no parlem de Bonavista o Roureda de Sansa. No es pot abandonar el mobiliari urbà durant quatre anys.

–El recinte multifuncional hauria d’ubicar-se a Andorra la Vella? I on?
–Quan aculls esdeveniments a la capital és més pràctic per la gent que és de fora. I per nosaltres també, no és el mateix haver de pujar a parròquies altes que gaudir-ne a prop del centre. Però primer hem de mirar quins terrenys podem disposar.

–Què té a dir sobre el projecte de reconstrucció dels Serradells?
–Nosaltres volem reconstruir-lo, però tinc desconfiança. Les assegurances han de dir la seva, per una altra banda hi ha el comú... hi ha diferents actors i falta informació.

–Quines són les mesures prioritàries a aplicar si arriben al comú?
–Ara hi hagut queixes pel transport, per la neteja, pels patinets elèctrics... tot això s’ha de començar a atacar des del primer dia. No podem badar. Ja ens han menystingut i ens han fet viure malament en tots aquests aspectes.

–En quines polítiques d’habitatge volen incidir?
–L’habitatge és una qüestió prou greu i no s’ha fet un estudi acurat. Hi ha hagut moltes demandes però abans de res cal que repassar el que ja hi ha construït i a partir d’aquí si veiem que hi ha mancances poder actuar. El que no podem fer és construir on hi hagi parcel·les verdes i que després tinguem pisos tancats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT