PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les vendes a les grans superfícies creixen un 3,5%

La categoria d’alimentació és la que més augmenta, amb un 4,4%

Per El Periòdic

Secció de fruita d’una gran superfície.
Secció de fruita d’una gran superfície. | ANA

L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials augmenta un 3,5% el mes d’octubre respecte al mateix mes de l’any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i resta de productes, es dona el fet que la categoria alimentació creix el 4,4% en comparació a l’any passat. Pel que fa a la resta de productes, l’increment és del 2,7% respecte a la mateixa referència.

En l’evolució dels darrers dotze mesos, es detecta que el desembre del 2018 i l’agost del 2019 són els que més destaquen per un augment considerable de les dues categories de productes, fet que cal atribuir a la despesa turística, entre altres factors, tal com indiquen des d’Estadística.

Amb relació a les economies de l’entorn, la variació anual de l’índex general mesurada a l’octubre se situa per sobre de la xifra d’Espanya i de la de França. Pel que fa a la dinàmica de cada àmbit de vendes, en el cas de l’alimentació s’assimila a la de l’estat espanyol. D’altra banda, la dinàmica de la resta de productes segueix una tendència contrària a la dels països veïns.

Pel que fa a les variacions intermensuals, cal destacar que l’índex de l’octubre experimenta un creixement del 2,8% respecte al del mes de setembre, tenint en compte que es tracta de les dades originals que no descompten factors estacionals ni els efectes del calendari. Cal destacar, a més, que a l’octubre, l’índex d’ocupació de les grans superfícies del comerç al detall creix el 0,9% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, mentre que representa un augment de l’1,4% respecte al registrat el mes de setembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT