PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ubach s’embolica amb el sou de Rodríguez

La ministra no aclareix la durada ni la remuneració que percebrà la nova presidenta de la comissió nacional per a la Unesco

Per Adrià Esteban

Maria Ubach i Xavier Espot.
Maria Ubach i Xavier Espot. | ANA / M. F.

La pregunta formulada per la consellera del PS, Susanna Vela, en relació al nomenament de Cristina Rodríguez com a nova presidenta de la Comissió Nacional andorrana de la Unesco va posar en dificultats a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, a l’hora d’aclarir quines seran les tasques per les quals percebrà una remuneració que, fins ara, els seus predecessors en el càrrec no rebien. Ubach va defensar l’elecció de Rodríguez, qui ja va exercir com a delegat permanent a la Unesco entre 2011 i 2015, «pel seu coneixement i la seva experiència» i va exposar que entre les seves principals tasques figurarà l’actualització dels estatus, l’anàlisi de les activitats actuals i l’estudi «del possible rol de la Comissió Nacional en relació a la implementació de l’Agenda 2030». 

Concretament l’actualització dels estatuts, que no es renoven des del 2005 i s’ha de produir abans del 30 de juny del 2020, és un dels aspectes que, segons Ubach, motivaran el fet que Rodríguez percebi una remuneració, la qual no estarà determinada fins a l’actualització final dels estatuts. «Tot i haver iniciat les seves funcions encara no ha cobrat i això no procedirà fins la revisió dels estatuts amb la voluntat de garantir una millor seguretat jurídica», va explicar Ubach.

La resposta de la ministra no va convèncer a Vela, qui va expressar els seu escepticisme per una feina que anteriorment s’havia desenvolupat «de manera altruista». «Fa una mica de mal d’orelles. Caldrà definir molt bé quines tasques són encomanades», va sostenir Vela la consellera socialdemòcrata. A més, va preguntar a la ministra si tenia constància d’altres comissions nacionals de la Unesco que remunerin als seus presidents, quelcom que la titular d’Afers Exteriors no va resoldre. Així mateix, Vela va argumentar que la nova situació pot generar «un greuge comparatiu respecte a altres persones que van altruistament a treballar», motiu pel qual va preguntar si altres membres de la Comissió Nacional que no formin part de l’Administració podran percebre un sou. «És un punt que està obert i es pot revisar. Ara el que hem de treballar és per obtenir uns estatuts el més actualitzats possibles», va cloure Ubach. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT