PUBLICITAT

Gestión 2000 i els monitors d’esquí arriben a un acord

El conveni respectarà les condicions econòmiques adquirides prèviament

Per El Periòdic

Protesta a les escoles de Port Ainé
Protesta a les escoles de Port Ainé | RàdioSeu

l’empresa Gestión 2000, responsable de bona part dels grups escolars que esquien a Port Ainé, va arribar a un acord amb les escoles d’esquí que operen a l’estació pallaresa per respectar les condicions econòmiques que preveu el concurs públic pel qual es van adjudicar aquesta tasca. La companyia valenciana va rectificar després de les protestes dels monitors locals pel fet que volien prescindir dels seus serveis perquè no acceptaven la rebaixa plantejada en el preu de les hores de classe.
Gestión 2000, que porta uns 3.800 escolars a Port Ainé, havia pressionat les escoles d’esquí del territori just el dia que començaven a fer classes a grups escolars, amb la intenció que es baixessin de manera «considerable» el que cobren per les classes. 

La reacció dels treballadors/ Tant els directors de les escoles com els professors s’hi van negar, i la reacció del turoperador va ser portar monitors d’altres estacions. Això va generar protestes dels monitors, amb l’aparició de pancartes a peu de pista i l’amenaça de dur a terme accions més contundents, perquè consideraven que la mesura posava en perill almenys la meitat de llocs de treball d’aquests centres, molts d’ells ocupats per habitants fixos de la comarca. Els professors es negaven a «treballar amb preus per sota de l’acceptable».


Finalment, segons va informar l’ACN i RàdioSeu, Gestión 2000 va reconsiderar la seva posició i va decidir que es retornava al model inicial, amb les condicions que s’havien acordat a l’inici de la temporada. Amb aquesta decisió, els tècnics de neu tornaran a treballar amb normalitat aquest dilluns vinent. L’empresa va dir que té la voluntat de «causar el mínim perjudici» als clients, però també «a les escoles, a l’estació d’esquí i al territori» i que per això va optar per «mantenir les reserves i gestionar-les directament amb els responsables de l’estació, d’acord amb la proposta comercial inicial».

Per tant, a partir d’ara les reserves de l’Hotel Cota 2000 les gestionarà directament Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, tal com s’havia planificat en principi, en guanyar el concurs públic les escoles d’esquí que operen actualment a Port Ainé.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT