PUBLICITAT

Andorra la Vella

El trasllat a la nova Seu de la Justícia es farà efectiu al maig o el juny

Casadevall explica que abans de la mudança falta instal·lar el mobiliari

Per Lara Ribas

L'edifici de la nova Seu de la Justícia en construcció.
L'edifici de la nova Seu de la Justícia en construcció. | Maricel Blanch

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va fer saber ahir que el trasllat oficial al nou edifici de la Seu de la Justícia no es durà a terme fins al maig o el juny d’aquest any. Malgrat que les últimes previsions apuntaven al març, Casadevall va especificar que «l’edifici ja està pràcticament acabat però que encara no disposa dels mobles». De fet, l’edicte per a l’adquisició del mobiliari per a l’edifici va ser aprovat el passat 18 de desembre i el termini per presentar propostes està obert fins al proper 28 de gener, de manera que aquest procés encara s’allargarà uns mesos.

A banda del canvi d’ubicació, el president del CSJ també va referir-se a la necessitat de més personal en l’àmbit judicial. Tal com ja va concretar en la reunió mantinguda fa uns mesos amb el cap de Govern i el ministre de Justícia i Interior, el projecte de pressupost per a l’exercici 2020 preveu la incorporació de dos batlles i dos secretaris judicials atenent les seves demandes. «Això ja està previst, mentre que de cara al 2021, com que ja estarem instal·lats en el nou edifici, ja veurem què ens fa falta», va precisar Casadevall. 

Represa del ‘cas BPA’

Pel que fa a la represa del judici del cas BPA, prevista per al proper dilluns 27 de gener, el màxim responsable del CSJ va indicar que la data tira endavant segons va confirmar-li el president del Tribunal de Corts. Cal recordar que entre els diferents motius del darrer ajornament hi ha la recusació del fiscal general, Alfons Alberca, que primer va ser recusat pel seu parentesc amb la secretària general del Govern, Ester Fenoll, però posteriorment pels suposats contactes que el fiscal general hauria mantingut amb diversos consellers generals per intentar modificar el Codi de procediment penal i introduir-hi dos articles que beneficiessin el ministeri públic en la resolució del cas BPA.

En aquest sentit, Casadevall va recordar que ells segueixen treballant en el tema de les recusacions i que ja han encarregat diversos informes per tal d’estudiar quines possibles solucions hi ha. «És veritat que és un problema, però no pel fet que hi hagi recusacions, sinó per la mida del país, ja que quan aquí s’acabin els batlles i els magistrats, no sé què farem», va reconèixer Casadevall tot insistint que el Govern està treballant en la qüestió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT