PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS aposta per apujar la partida pel vial de la Massana

També proposen apujar la dotació pel Cedre i el Raonador del Ciutadà

Per Adrià Esteban

Els consellers del PS.
Els consellers del PS. | PS

El PS va presentar ahir un total de 32 esmenes al Projecte de llei del Pressupost per a l’exercici del 2020, entre les quals destaca la reducció a zero dels 11,4 milions d’euros previstos per a la partida l’heliport «a falta d’una voluntat de tirar-ho endavant» i «a falta d’una ubicació clara». Per aquest motiu, el president del grup parlamentari del PS, Pere López, va exposar que gran part d’aquesta inversió, concretament uns 10,8 milions d’euros,  són partidaris de reconduir-los al projecte de desviament de la Massana. «Recollim la proposta del programa electoral de d’Acord a la Massana i a Ordino, ja que és una necessitat de les Valls del Nord», va sostenir López. A més, els socialdemòcrates són partidaris de redistribuir els 620.000 restants de la infraestructura aèria en l’estudi de creació d’un centre de salut mental, per valor de 150.000 euros, i l’estudi de l’Arxiu Nacional d’Andorra, augmentant la partida en 400.000 euros.

D’altra banda, amb l’objectiu de fer un projecte de pressupost «més sostenible i social», el PS va proposar incrementar en 100.000 els recursos humans d’El Cedre en detriment de la partida prevista per als treballs a l’exterior del SAAS tenint en compte que «la informació en la memòria ens ha suscitat alguns dubtes». Així mateix, un altre aspecte en el qual va fer incidència la consellera del PS, Susanna Vela, va ser la reducció de 60.000 euros del Fòrum parlamentari iberoamericà, a canvi d’un creixement pel mateix valor pel pressupost del Raonador del Ciutadà amb la finalitat «d’adaptar les seves competències conforme els Principis de Venècia», va puntualitzar.

Per últim, la reducció de la despesa segons el parer socialdemòcrata també contempla una retallada de prop de 736.000 euros per moblar la nova seu de la justícia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT