PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reoberta la carretera per accedir a Civís

S’ha controlat la zona del despreniment a l’espera de l’actuació definitiva

Per El Periòdic

Carretera de Sant Joan Fumat oberta al trànsit.
Carretera de Sant Joan Fumat oberta al trànsit. | ACN

La carretera d’accés als pobles d’Ars, Asnurri, Civís i Sant Joan Fumat des de l’N145  es va reobrir ahir després que un despreniment de roques obligués a tallar-la divendres passat. Des de l’Ajuntament de les Valls de Valira van explicar que el bloc de grans dimensions que havia quedat al talús i que es volia fer caure amb l’aplicació de ciment expansiu es va subjectar amb uns cables. Ahir a la tarda també s’hi van col·locar uns anclatges i una malla.

La mesura va permetre recuperar la circulació a la via, a l’espera de poder enllestir l’obra prevista en aquest punt, que consisteix en la construcció d’un mur d’escullera i la instal·lació d’unes malles protectores. Amb aquesta finalitat, el consistori del municipi alturgellenc va demanar una subvenció a la Diputació de Lleida.

Mentre aquesta carretera local estava tallada, per arribar als quatre nuclis afectats pel despreniment, on hi viuen un centenar de persones, calia circular per una pista forestal per la qual només hi poden passar vehicles tot terreny. Aquesta via, però estava enfangada en diversos punts atesa l’acumulació de neu que s’hi va registrar durant el temporal Gloria. Pel camí també hi transcorre la instal·lació elèctrica, que també es va veure afectada per la caiguda d’arbres al seu damunt, fet que va deixar la zona sense llum durant tres dies. L’alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu, va explicar a l’ACN dimecres que en el punt del tall ja s’hi van registrar diverses esllavissades durant el cap de setmana del 25 i 26 de gener, després del pas del temporal Gloria. Aquests despreniments, motivats per l’acumulació d’humitat, van obligar a tallar la carretera durant unes hores, però posteriorment es va poder reobrir al trànsit fins divendres passat, quan van tornar a baixar més roques fins a la calçada.

Quan es va tancar la carretera, tot i que la majoria dels blocs perillosos que van quedar al talús afectat ja es van fer caure, Mateu va dir que encara en restava un de gran, al qual s’hi va aplicar ciment expansiu per intentar que es desfés. Un cop, va  baixar aquesta roca de grans dimensions, es va netejar el tram de la via afectat i es va poder reobrir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT