Conquereixen el Palacio de los Deportes a partir del tercer quart

Per Miquel López-Egea

Jeremy Senglin supera a Rafa Luz al Palacio de los Deportes.
Jeremy Senglin supera a Rafa Luz al Palacio de los Deportes. | ACB Photo / Javier Bernal

El MoraBanc Andorra s'ha venjat avui de l'UCAM Múrcia del partit del Poliesportiu i ha atropellat als murcians que no han pogut fer res contra els del Principat quan han abaixat la guàrdia. Els d'Ibon Navarro han vist l'oportunitat de lluir-se en el tercer quart i no han perdonat, de manera que han guanyat per 72 a 87. El més positiu del matx ha estat el gran domini de rebot dels andorrans, sobretot en l'ofensiu on han brillat de manera espectacular.

Amb Moussa Diagne a la pista, el primer quart ha estat molt igualat, amb el MoraBanc fent una defensa molt forta i amb Frantz Massenat fent una demostració de força, posant moltes dificultats a un Askia Booker que volia tornar a fer una demostració contra els andorrans, tal com va fer al Poliesportiu. Massenat de fet, ha posat als andorrans per davant en algun moment, quan sabien aprofitar les errades dels locals, sense deixar-los circular la pilota i obligant-los a fer tirs molt complicats. Així, el Múrcia no s'ha sentit còmode en aquest primer quart i han fet un joc fluix, però el MoraBanc tampoc ha brillat en atac de manera, que el resultat ha estat de 19 a 18 al final del primer quart.

El segon quart ha seguit el mateix tarannà, amb màxima igualtat a la pista. Tot i això, amb el pas dels minuts els tricolor han anat millorant i han pogut córrer i de fet, un triple de Walker –que s'ha convertit en el tercer màxim triplista del conjunt del Principat– ha servit per canviar les coses i els andorrans han aconseguit un lleuger avantatge amb una esmaixada de Tyson Perez. Punt amunt, punt avall, el duel ha seguit la mateixa línia, encara que aquesta vegada amb un MoraBanc dominant, però quan faltaven tres minuts per al descans, els de Sito Alonso, gràcies a Booker, han aconseguit posar-se davant però els andorrans han igualat perquè després els murcians s'hagin tornat a posar per davant... I així ha estat tota l'estona. Ja ho havia advertit Ibon Navarro: la posició d'aquest rival a la lliga no fa justícia al seu nivell. Finalment, el resultat ha estat de 40 a 39, salvant Booker els mobles del seu equip en els darrers instants del duel.

Absolutament superiors

La segona part ha començat molt bé per als andorrans, amb un triple de Walker i un altre de Massenat que ha posat l'equip amb cinc punts d'avantatge en el marcador davant d'un rival que ha entrat molt malament a la pista. Ha estat un avís de què venia perquè els del tricolor han posat una marxa més i amb el pas dels minuts, han seguit creixent. Ha estat Bandja Sy qui ha posat els vuit punts d'avantatge, després que els andorrans hagin mostrat una magnífica defensa i hagin sabut recuperar pilotes i refer-se en els pitjors moments. Després Hannah ha clavat un nou triple i ha seguit augmentant la distància, després que els locals s'hagin vist perjudicats per la falta d'anotació que han partit en aquest temps, ja que no han ofert la seva millor cara quan han guanyat confiança, sobretot en els minuts en els quals no han tingut a Booker a la pista i per tant, han quedat totalment desconnectats, després de patir la fúria dels tricolor que han ofert un repertori d'encert, havent imposat el seu ritme en els darrers minuts aprofitant la gran desconnexió mental del Múrcia. El resultat ha estat de 51 a 70.

En el darrer quart, molt s'havien de torçar les coses per als del Principat. Tot i això, els locals han intentat maquillar el resultat i reduir les distàncies, de manera que han tornat a mostrar una millor versió, però molt havien de treballar per poder salvar el partit, de manera que han pogut retallar lleugerament les distàncies però ha estat insuficient perquè els d'Ibon Navarro han estat superiors, de manera que els del Principat han trencat la petita ratxa negativa que portaven i han recuperat les sensacions dels quarts de final de la Copa del Rei.

Ibon Navarro: "Estic molt satisfet amb la mentalitat"

El tècnic Ibon Navarro ha explicat que "estic molt content per la feina de l'equip, que ha estat molt completa". "L'equip ha fet una feina prèvia espectacular però hi ha hagut quatre o cinc accions de Múrcia molt bones, hem aconseguit igualar la seva energia, la intensitat i hem controlat el rebot, la diferència ofensiva parla ben clar de la mentalitat que ha tingut l'equip, que sabia a on venia", comentava. Així mateix, ha assegurat que "ho ha fet amb determinació".

"Em quedo amb 13 de 23 de tirs lliures, tornem a tenir el problema", reconeixia i recordava que "contra el Gran Canària, al davant, vam ser un desastre, però avui hem estat sòlids". "Estic molt satisfet per la mentalitat", reiterava. "S'haurà de vigilar per arribar bé als partits, sense carregar-nos", destacava pel fet de no tenir més petits de l'EuroCup.