PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Indignació entre les jugadores per la gestió del futbol femení

Consideren que la FAF no dona suport a l’Enfaf i que només «som números»

Per Miquel López-Egea

L'Enfaf, aquesta temporada.
L'Enfaf, aquesta temporada. | FAF

Les jugadores de l’Enfaf estan molt enfadades amb la gestió que està fent la Federació Andorrana de Futbol (FAF) amb el futbol femení i, per tant, amb el seu equip. Aquest cap de setmana es va produir la gota que va fer vessar el got quan es va decidir suspendre el partit de dissabte a les 18.00 hores entre l’Enfaf i l’AEM per la neu que hi havia a la Borda Mateu.

En aquest sentit, Míriam Tizón, capitana de l’equip, va criticar durament la gestió que se’n va fer de la situació a EL PERIÒDIC, ja que «la FAF no ha fet res per a nosaltres» perquè «no es va preveure res ni es va buscar una alternativa» com disputar-lo ahir o al camp d’Alàs, on es van celebrar els duels de la Lliga Unida.

Així, va explicar que «va sortir una publicació a Facebook dient que s’anul·laven els duels però nosaltres no sabíem res mentre que l’altre equip ja coneixia que s’havia suspès. Ens ballaven l’aigua», lamentava, tot recordant que «ens juguem moltíssim a la lliga i ens vam enfadar moltíssim». Les andorranes estan lluitant per l’ascens a Preferent.

A més a més, Tizón en una publicació que la FAF va fer després al seu Facebok que explicava que «gràcies a la feina dels nostres operaris, els partits» de la Primera i la Segona Divisió es mantenien, els va etzibar que «no teniu vergonya» i va recordar irònicament que «és una bona presentació pel dia mundial de la dona». «Si tant clar teníeu que els vostres operaris netejarien els camps del centre de la FAF, per què a primera hora heu anul·lat el partit que jugava el Sènior Femení a les 18.00 hores de la tarda?», els demanava i els suggeria fer «més autocrítica si us plau». «Canviarem la manera de fer de la Federació amb la nova junta, dèieu», va manifestar en un comentari.

En aquest aspecte, va recordar que «a la Borda no hi va haver operaris perquè la FAF no tenia res organitzat, s’ho van trobar» i va explicar que en canvi, «l’FC Andorra ja havia reservat dos horaris a Alàs, un camp que precisament pertany a la federació».

Esforços mínims

Tizón va subratllar que «ens tenen apartades absolutament». «Ens van dir al començament de temporada, amb la nova junta, que les coses canviarien i no és veritat: Ens tracten com a nenes i no ho som», reiterava i recordava que «hi ha moltes noies molt joves però no som imbècils. Que vinguin i m’acariciïn el cabell no em serveix».

Així, va manifestar que «no ens sentim identificades ni ajudades amb la FAF, som un grup molt fort i anem a una. Però no anem enlloc». També va afirmar que «penso que no els importem, ho tinc molt clar» i reconeixia que «sincerament crec que ens tenen allà perquè des de la FIFA i la UEFA interessa que hi hagi futbol femení. Com a club reben diners perquè tenen equips femenins i això els interessa». «Al final, som números», opinava i assegurava que «amb ells, tant els hi fa que mantinguem la categoria com que pugem». «Si pugem vindran a felicitar-nos i a fer-se la foto, però res, fan els mínims», concloïa, molt dolguda amb la situació actual de l’equip. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT