PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’objectiu torna a ser superar els 200 km/h a la pista Riberal

Segons la FIS, la crisi sanitària generada pel coronavirus no afectarà la celebració de l’esdeveniment

Per Miquel López-Egea

Marc Oliveras, Nadal Antor, David Ledesma i Josep Pintat a la seu de la Federació Andorrana d’Esquí, ahir.
Marc Oliveras, Nadal Antor, David Ledesma i Josep Pintat a la seu de la Federació Andorrana d’Esquí, ahir. | Eugenio Cabaleiro / fotopasgrau.com

Un altre any, Grandvalira acollirà per tercera temporada consecutiva, les Finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat. Del 2 al 4 d’abril, la pista Riberal del sector Grau Roig rebrà els esquiadors més ràpids del panorama internacional i també es convertirà en l’escenari de les cerimònies d’entrega dels Globus de Cristall que concedeix la Federació Internacional d’Esquí (FIS) als campions. Uns dies abans, el 29 de març, també es viurà la velocitat d’aquesta espectacular modalitat amb els Campionats d’Andorra.

En aquest sentit, David Ledesma, director de màrqueting de Grandvalira, va explicar que «és un dels esdeveniments més importants de la temporada i referma el compromís de Grandvalira amb les competicions esportives de primera línia internacional», a més de «proporcionar-nos una dimensió mediàtica ideal per promocionar el nostre domini sota el segell d’estació de Copa del Món». A més, va manifestar que «els equips estan preparant per venir i inscriure’s» i que «estem a l’expectativa del que puguis passar amb el coronavirus, però la prova segueix endavant». Cal recordar que la competició es podrà disputar després que la FIS enviés un comunicat anunciant que la competició segueix endavant. Així, va subratllar que l’objectiu és superar els 82 participants dels 16 països de l’edició anterior, encara que «ara no hi ha gaires inscrits».

Per la seva banda, Nadal Antor, director tècnic de la prova, va manifestar que la cita està a punt, encara que cal col·locar la torre i la rampa. «Tenim molta neu i la pista està tancada perquè els esquiadors no arrosseguin la neu», remarcava i manifestava que «està en perfectes condicions i diria que en les condicions actuals, és factible superar el rècord de la prova», de 199,56 km/h aconseguit pel suís Philippe May l’any 2017.

La prova, que té el suport de la Federació andorrana d’Esquí, comptarà amb Marc Oliveras, ja que volen refermar la presència andorrana i, en un futur, no descarten poder tenir també alguna esquiadora del Principat. En aquest sentit, Oliveras va comentar que «faig la prova per gaudir-la, el resultat no el miro gaire». «L’any passat vaig arribar als 185 km/h en entrenaments i a 177 en carrera, així que aquest any, en el qual sembla que les condicions de neu sembla que seran bones, intentaré superar els 190 km/h», manifestava.

Backlund i Origone, invictes

La Copa del Món d’esquí de velocitat va començar a Vars (França) el 31 de gener i s’han disputat sis curses, de les nou previstes. La sueca Britta Backlund i l’italià Simone Origone estan dominant amb mà de ferro. A falta de tres proves per a l’acabament de la competició, els dos esquiadors segueixen invictes, després de guanyar les sis primeres curses. El cap de setmana passat, a l’estació sueca d’Idre Fjäll, es van imposar en les dues proves disputades amb la participació de vint-i-cinc esquiadors en la categoria masculina i de nou en la femenina. Backlund i Origone lideren la general amb 600 punts i ho tenen tot de cara per revalidar el Globus de Cristall, però matemàticament no poden cantar victòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT