PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAN espera comptar amb representació a Tòquio

La federació vol tenir 12 esportistes als Jocs dels Petits Estats del 2021

Per Miquel López-Egea

Torrallardona, Meca, Clotet, Cabanes i Haciane.
Torrallardona, Meca, Clotet, Cabanes i Haciane. | ANA / C.A.

Si els Jocs Olímpics de Tòquio es disputen, la Federació Andorrana de Natació (FAN) espera poder-hi competir amb un nedador o nedadora. En aquest sentit, Nàdia Tudó, Mònica Ramírez i Bernat Lomero poden ser els candidats a viatjar-hi si aconsegueixen una mínima B, o en tot cas, que obtinguin una wild card, un tema que s’està treballant amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA). «Tot això és decisió del COA però hi estem treballant», va subratllar el vicepresident de la FAN, Joan Clotet.

En aquest sentit, la federació, que va celebrar que tindrà la piscina dels Serradells disponible per als Jocs dels Petits Estats, va anunciar també que té dotze nedadors preseleccionats de cara a l’esdeveniment, ja que és l’objectiu marcat en vermell en el calendari.
Aquesta informació es va desvetllar en la renovació de l’acord de col·laboració amb Andbank. «És fonamental per a la FAN tenir-lo en un any tan important com el 2020, que està marcat pels Jocs Olímpics de Tòquio i pel Campionat Europeu de Natació que tindrà lloc a Budapest el pròxim mes de maig», en el cas que se celebri. Així mateix, va subratllar l’evolució que ha fet l’ens amb els fitxatges de Xavier Torrallardona i d’Hocine Haciane.

Per la seva banda, Torrallardona va manifestar que els pròxims esdeveniments més importants són la Copa Comen i els Campionats Europeus júniors i absoluts. Així mateix, Natàlia Meca, directora tècnica de natació artística de la FAN, va anunciar que les proves internacionals del calendari són l’Open de Suïssa i el Campionat de França.

Respecte a la crisi del coronavirus, va explicar després d’haver parlat amb la FINA que «segurament, es farà una moratòria de tres mesos de totes les competicions internacionals, però que encara està per confirmar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT