PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Suspesos els dos pròxims partits de la Segona B i la Lliga Endesa

Les federacions catalanes anul·len tots els partits quinze dies

Per Miquel López-Egea

Prada de Moles, totalment buit.
Prada de Moles, totalment buit. | MARICEL BLANCH

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar ahir la suspensió de les dues pròximes jornades com a mesura de prevenció per la propagació del coronavirus. Per tant, va quedar suspès el duel de l’FC Andorra que havia de disputar al camp de la UE Llagostera i el matx en el qual havia de rebre a l’FC Barcelona a Prada de Moles.

Per un altre costat, la Federació Catalana de Futbol, va anunciar ahir la suspensió de les seves competicions, fet que ha afectat als equips Enfaf i a les categories inferiors i al filial de l’FC Andorra per dues jornades. En aquest sentit, el director esportiu del club tricolor, Jaume Nogués, va explicar que «és una decisió que ja s’intuïa, és lògica per com està la situació al món». «Esportivament és una llàstima no poder seguir competint perquè l’equip, de mica en mica, està agafant els conceptes del nou entrenador», remarcava i assegurava que «parar no ajuda, però és per tots igual». «Hem de buscar l’oportunitat que ens pot donar l’aturada», reiterava, recordant que «l’equip està entrenant molt bé, tot és molt positiu».

Sense bàsquet

Tot i que l’ACB va anunciar dimecres que els dues es jugarien a porta tancada, finalment, ahir la nit va canviar d’opinió i emetre un comunicat en el qual anunciava l’ajornament de les jornades 24 i 25. Per tant, el duel al Poliesportiu contra el Retabet Bilbao es jugarà del 7 al 10 d’abril mentre que el matx contra l’Unicaja serà del 21 al 23 d’abril. 

Per altra banda, també van quedar suspeses les dues pròximes jornades de l’Andorra HC per decisió de la Federació Catalana de Patinatge mentre que la de voleibol va anunciar al CV Encamp que els dos pròxims enfrontaments es disputaran a porta tancada i no es farà la salutació inicial després que la Generalitat de Catalunya anunciés ahir que se suspenien totes les activitats col·lectives de més de 1.000 persones i que les que en tenen menys, «només es podrà ocupar com a màxim una tercera part de l’aforament», a més d’obligar als esdeveniments esportius i no esportius a celebrar-los a porta tancada.

Aquesta normativa també afecta a tots els filials del MoraBanc. En aquesta línia, la Federació Catalana de Bàsquet va informar  que suspenia tots els partits dels pròxims quinze dies per la crisi sanitària. Malgrat això, seguiran entrenant. Jaume Tomàs, coordinador de la base del club, va destacar que «era el més assenyat i lògic». 

Respecte a tots els fets que estan passant pel Covid-19, també es va conèixer que la selecció absoluta jugarà el 26 de març contra Moldàvia a Chisinau a porta tancada al Zimbru Stadium. En la línia de decisions, es va decidir suspendre la Copa del Món i el Campionat Europeu de curses de muntanya que s’havia de disputar a Madonna di Campiglio, Itàlia del 2 al 5 d’abril i l’X-Trial de Wiener Neustadt, Àustria. Malgrat això es manté la prova d’Andorra la Vella. La Federació Andorrana de Golf també va suspendre tota competició de l’ens. 

Finalment, la celebració de les competicions andorranes de menys de mil persones dependrà de la decisió dels organitzadors. 

 

Tòquio admet que els Jocs Olímpics es poden ajornar

La possibilitat que els Jocs Olímpics de Tòquio s’ajornin comença a ser més que una hipòtesi. En aquest sentit, Haruyuki Takahashi, un dels 25 membres del comitè organitzador de l’esdeveniment, va explicar que aquesta possibilitat es contempla dins de l’organisme en una entrevista amb The Wall Street Journal. Takahashi va destacar que està descartada la cancel·lació total de l’esdeveniment per les duríssimes conseqüències econòmiques que tindria i també que puguin celebrar-se les proves a porta tancada, tal com ja està passant en les diferents competicions internacionals.

Així, va manifestar que «no crec que es puguin cancel·lar els Jocs. Si és necessari, consideraríem un ajornament», remarcava mentre assegurava que el Comitè Olímpic Internacional «s’enfrontaria a massa problemes si es cancel·len, sobretot pels drets de retransmissió per televisió que tenen signades les cadenes dels Estats Units».

En aquesta línia, va especular amb la possibilitat que se celebressin l’any 2021 o 2022, ja que es podrien fer coincidir amb els Jocs Olímpics d’Hivern. Però s’està esperant a com evolucionen els fets.

PUBLICITAT
PUBLICITAT