PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entrenaments sense partits

El MoraBanc i l’FC Andorra busquen revertir els efectes de l’aturada per dues setmanes i que afecti el menys possible

Per Miquel López-Egea

Ernest Forgas i Íker Goujon, ahir.
Ernest Forgas i Íker Goujon, ahir. | @FCANDORRA

Després de la suspensió dels partits de la Segona Divisió B i de la Lliga Endesa per precaució a la pandèmia generada pel coronavirus, el MoraBanc Andorra i l’FC Andorra s’enfronten al que pot ser el moment més delicat de la temporada perquè estaran, almenys, dues setmanes sense competir.

En aquest sentit, pel que fa al MoraBanc Andorra –que el seu pròxim rival és el Reial Madrid, que té a Trey Thompkins afectat pel Covid-19 i la resta del conjunt es troba en quarentena–, Gabriel Fernàndez, cap de comunicació i portaveu del club, va explicar que «l’equip entrenarà demà (avui) i diumenge» i que després «seguirem entrenant fins que no hi hagi nova ordre». «Tot està subjecte a la provisionalitat perquè tot depèn de les coses que vagin passant, sinó passa res més, seguirem entrenant», reiterava. «Seguirem treballant», afirmava i recordava que no hi ha cap diferència pel que fa als entrenaments, ja que no s’augmentaran.

Esportivament, va indicar que «ens afectarà absolutament a la dinàmica perquè s’atura el món durant dues setmanes», «seguirem entrenant però ens afecta a tots els equips, el misteri és de quina manera ens afectarà, un enigma. Però procurarem que sigui el menys possible», afegia i recordava que «no són unes vacances, és un temps en el qual hem de seguir treballant». També va reconèixer que «és millor jugar amb públic el dia que ho fem, que fer-ho a porta tancada».
Per un altre costat, el club va indicar que les mesures de prevenció cap als jugadors són les mateixes que les de qualsevol altre ciutadà. «Se’ls ha dit que en el seu dia de festa, es recomana que facin poca cosa i que no viatgin. Si pot ser, que no rebin visites de fora del país», aclaria.

Ara, el gran dubte que hi ha és fins quan es pot allargar la situació, encara que només es pot especular perquè, el fet que hi hagi jugadors de l’ACB afectats per la malaltia, podria fer allargar la situació i suspendre partits si un cop passa la tempesta, encara no han acabat la quarantena.

Més sessions a l’FC Andorra

L’FC Andorra, que també ha vist suspesos els seus enfrontaments, afronta ara un cap de setmana de desconnexió i dilluns tornarà als entrenaments a la normalitat. Tot i això, és probable que l’entrenador Nacho Castro decideixi fer sessions dobles.

«Al final no hem de perdre el temps en una cosa que no podem controlar, ha vingut així i ho han decidit així», explicava el tècnic que aclaria que ara «hem d’intentar planificar les dues setmanes d’aturada». «Dilluns ens haurem d’asseure i veure com ens pot afectar, per, d’aquesta manera, poder-ho preparar de la millor manera possible», revelava. «No m’agrada que s’aturi la competició, venim a entrenar, a fer el que ens apassiona, és difícil preparar-lo sabent que el diumenge no competiràs perquè el nivell de motivació no és el mateix», subratllava i destacava que «és important durant aquest temps treballar de la millor manera possible, però no sabem què passarà».
Per un altre costat, va explicar que va poder parlar amb la plantilla de la situació i va remarcar que «la informació que tenim és la que ens arriba pels mitjans de comunicació i, en el nostre cas, en l’àmbit esportiu, pel club i les federacions». «És una situació totalment nova, hem d’evitar situacions d’anar a on hi ha molta gent», informava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT